Poliţiştii constănţeni au tras două focuri de armă pentru prinderea unui şofer care a provocat un accident rutier şi a fugit. Conducătorul auto a fost imobilizat de poliţişti, fiind vorba despre un adolescent de 15 ani, care furase maşina din Feteşti şi alimentase la o benzinărie fără să plătească. El este cercetat pentru conducere fără permis şi furt calificat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunţat, joi, că poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi că pe DN 2A s-a produs un accident rutier în care o persoană a fost rănită, iar şoferul care a provocat evenimentul a fugit.

“Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că impactul s-a produs între două autoturisme, dintre care unul a părăsit locul faptei. Echipajele de poliţie au observat autoturismul în cauză circulând pe DN 2A, plecând în urmărirea acestuia. Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, ci şi-a continuat deplasarea, conducând pe sensul opus de mers, punând în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic. După aproximativ doi kilometri, după efectuarea somaţiilor legale în mod repetat, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, efectuând două focuri de armă în plan vertical, fără a produce pagube”, a transmis IPJ Constanţa.

Poliţiştii au reuşit imobilizarea conducătorului auto, stabilind că este vorba de un adolescent de 15 ani din judeţul Ialomiţa.

Anchetatorii au mai aflat că el a furat maşina din Feteşti şi a alimentat dintr-o benzinărie din Constanţa, de unde a plecat fără să plătească.

El este cercetat pentru conducere fără permis şi furt calificat.

coral