Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Arad, într-un dosar de trafic de minori şi infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale. Acțiunile e au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj – Napoca.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 – 2020, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani, din judeţul Arad, ar fi recrutat 4 victime minore, prin metoda „loverboy”, în scopul obligării acestora la practicarea prostituţiei, folosind mijloace de constrângere fizică şi psihică.

Exploatarea victimelor ar fi avut loc în judeţul Arad, la diverse locaţii sau la domiciliul celor în cauză, care şi-ar fi însuşit sumele de bani obţinute din practicarea de relaţii sexuale de către victime cu diverşi clienţi.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 martie 2021, poliţiştii şi procurorii au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară şi trei mandate de aducere, în urma cărora au fost reţinuţi doi dintre cei patru bărbaţi bănuiţi, fiind prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 17 martie a.c., magistraţii Tribunalului Arad au dispus măsura arestării preventive faţă de un bărbat, de 34 de ani, arest la domiciliu, pentru un bărbat, de 22 de ani şi măsura control judiciar, pentru 60 de zile, faţă de al treilea bărbat, de 32 de ani, al patrulea bărbat, de 26 de ani, fiind încarcerat în Penitenciarul Gherla, pentru alte fapte.

Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, viol şi pornografie infantilă.

La acţiune au participat şi poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

coral