News Flash:

Polițiștii nu vor noile uniforme: ”Parcă suntem de la salubritate!”

23 Iulie 2020
2748 Vizualizari | 0 Comentarii
uniforma politie

Sindicatele din Poliție au atras atenția că noile uniforme impuse de MAI nu sunt deloc pe placul agenților. Aceștia spun că, în noile uniforme, pot fi confundați cu angajații de la salubritate sau de la gaze. Nici schimbarea culorilor de pe noile autospeciale nu a fost primită bine de polițiști, principala nemulțumire fiind legată de culorile electorale galben-albastru și de dispariția tricolorului.

Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) s-au arătat extrem de indignați de rebranduirea logistică a MAI fără niciun fel de reglementare legală și, mai ales, fără niciun fel de consultare în rândul polițiștilor. ”Nu ne-a consultat nimeni, nu știm absolut nimic, suntem puși în fața faptului împlinit, deși s-au încălcat niște hotărâri de guvern. Polițiștii au primit extrem de prost și mașinile și noile uniforme. Spun că parcă ar fi de la salubritate sau de la gaze. Mașinile au ajuns, dar uniformele nu au fost încă distribuite polițiștilor, doar au fost prezentate. Lipsa asta de consultare creează foarte multe suspiciuni.

 

Polițiștii spun că noile uniforme sunt oribile

Sindicatele polițiștilor semnalează faptul că schimbarea însemnelor și culorilor de pe mașinile de serviciu și a uniformelor încalcă actele normative în vigoare. ”Reamintim că modelele/culorile echipamentelor, gradelor, legitimațiilor, insignelor etc. sunt reglementate prin HG nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti – republicată și actualizată.

Noi nu avem cunoștință despre vreun alt act normativ, emis între timp, referitor la chestiunea în discuție. Tocmai de aceea, încă din data de 29 iunie a.c., ne-am adresat, în scris, MAI, pe tema în cauză, dar am primit răspuns oficial doar de la Poliția de Frontieră, care confirmă existența grupului de lucru constituit în scopul întocmirii unui studiu vizând modificarea uniformei în cadrul acestei structuri.

Până acum, deși au trecut mai mult de 30 de zile, de la MAI/IGPR nu am primit niciun răspuns privitor la modificările preconizate la nivelul Poliției Române, fapt pentru care nu putem emite un punct de vedere întemeiat, referitor la oportunitatea acestora, costurile, calitatea și eficiența noilor echipamente (despre care, subliniem, nu ne pronunțăm în necunoștință de cauză!) sau la ideea de a se renunță la culorile roșu, galben și albastru, ca element de identitate vizuală a mijloacelor auto”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

uniforma_696x1316
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 25 queries | Mysql time :0.052662 (s)