Polițiștii din Timișoara au fost puși pe jar după ce pe rețelele de socializare au apărut fotografii în care se vede o mașină care pare să aibă un cadavru pe capotă, pe străzile din Timișoara. Imaginile au ajuns și la Poliție, care a început de urgență cercetări.

Fotografiile au fost suprinse în zona Pieței Badea Cârțan.

„Având în vedere fotografia apărută în spațiul public, în care se observă că pe plafonul unui autoturism ar fi transportat trupul neînsuflețit al unei persoane, vă comunicăm faptul că polițiștii Municipiul Timișoara efectuează verificări în vederea identificării conducătorului auto, stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Timiș.

S-a dovedit a fi o alarmă falsă. „Cadavrul” era de fapt un manechin, arată Express Banat.

„ Este vorba de o asociatie de tineri artisti care realizeaza expozitii de acest gen”, a explicat IPJ Timiș.

UPDATE, ora 14:45

Șoferul a fost identificat și amendat cu 1.000 de lei în baza Legii 61, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Având în vedere fotografia apărută în spațiul public, în care se observă că pe plafonul unui autoturism ar fi transportat trupul neînsuflețit al unei persoane, vă comunicăm faptul că în urma verificărilor efectuate de polițiștii Municipiul Timișoara a reieșit că evenimentul nu se confirmă. A fost identificat un bărbat de 28 de ani care va fi sancționat conform Legi nr 61/1991. Bărbatul este membrul unei asociații de tineri artiști din Timișoara, cunoscută cu acest gen de activității și expoziții”, a mai transmis IPJ Timiș.

Bărbatul le-a explicat polițiștilor că se îndrepta spre o expoziție și doar transporta manechinul. coral