News Flash:

Poliţist rutier din Sibiu, acuzat de luare de mită

9 Septembrie 2022
430 Vizualizari | 0 Comentarii
Politist de la rutiera acuzat de luare de mita

Un agent de poliţie rutieră din oraşul Agnita este acuzat că a luat mită de la şase persoane, începând din ianuarie 2021, până în august anul acesta, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Sibiu.

"Astăzi, 8 septembrie 2022, ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Sibiu şi Alba, însoţiţi de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, au efectuat trei percheziţii domiciliare şi o percheziţie asupra unui vehicul, urmând ca procurorul de caz, după finalizarea audierilor aflate în curs de desfăşurare la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, să aprecieze dacă se impune luarea de măsuri preventive în cauză faţă de un agent de poliţie.

În fapt, în perioada ianuarie 2021 - august 2022, suspectul în cauză, agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Agnita, aflându-se în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, a săvârşit un număr de şapte infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu în forma neconstatării de abateri la regimul rutier şi neaplicarea sancţiunilor legale şi, de asemenea, prin instrumentarea unei cauze penale într-o manieră aptă de a duce la exonerarea de răspundere penală a mituitorului, în schimb solicitând şi primind bunuri şi servicii cu o valoare individuală cuprinsă între 100 şi 1.600 lei (în valoare totală de aproximativ de 2.500 lei)", se arată în comunicatul de presă.

Urmărirea penală vizează nu numai pe poliţistul acuzat de luare de mită, cât şi pe cele şase persoane care i-ar fi oferit mita.

"Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 06.09.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea de către agentul de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Agnita a 7 infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, precum şi faţă de 6 persoane pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Activităţile au la bază un denunţ formulat la D.G.A. - S.J.A. Sibiu din luna februarie 2022 cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită. Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi I.G.P.R. - Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu", se mai precizează în comunicatul menţionat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1056 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051377 (s)