Constantin Popescu, polițistul în vârstă de 27 de ani care a ucis-o pe trecerea de pietoni pe Raisa Nicoleta, fetița în vârstă de 11 ani, a intrat în concediu. Mai mult decât atât, tânărul ar fi fost detașat la o altă secție de poliție, însă va fi în concendiu începând de marți, pentru următoarele două săptămâni.

Constantin Popescu şi-a depus cerere de concediu și a fost detaşat la o altă secţie de Poliţie. Acesta nu consumase alcool

Conform Antena3.ro, Constantin Popescu, polițistul în vârstă de 27 de ani, şi-a depus cerere de concediu, potrivit unor surse apropiate anchetei. Începând de mâine, timp de două săptămâni, agentul de poliție va sta acasă.

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa Nicoleta a intrat în concediu

Așadar, în următoarele două săptămâni, Constantin Popescu nu va mai fi prezent la compartimentul de Relaţii publice. Mai mult decât atât, potrivit aceleiași surse, agentul de poliție în vârstă de 27 de ani a fost detaşat la o altă secţie de Poliţie, de la secţia 5 la secţia 25.

Totodată, s-a dovedit că polițistul care a ucis-o pe Raisa Nicoleta, fetița de doar 11 ani, pe trecerea de pietoni, nu a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise înainte de a se urca la volan, în ziua tragediei.

Familia Raisei Nicoleta este devastată de durere în continuare și cere dreptate pentru moartea fetiței. Tatăl elevei de clasa a V-a dorește ca cel răspunzător pentru această tragedie să plătească.

Polițistul de 27 de ani nu consumase alcool

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a oferit declarații conform cărora agentul de poliție nu se afla într-o misiune urgentă atunci când le-a lovit pe cele două fetițe pe trecerea de pietoni.

În acele momente, Constantin Popescu se îndrepta spre domiciliul unor persoane pentru a verifica, la solicitarea structurii de evidență a populației, potrivit aceleiași surse.

„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de seriviciu, misiuni poliţieneşti. Era la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei, mai exact verifica la domiciliu anumite persoane. Nu executa misiune cu caracter de urgenţă. Legea este foarte clară. Tot ce înseamnă condiţii de tip prioritar are obligaţia cel care conduce o maşina a Poliţiei să circule cu prudenţă şi este scutit doar pe partea contravenţională, nu doar pe partea penală", a declarat Lucian Bode pentru aceeași sursă.

În prezent, Constantin Popescu, agentul răspunzător pentru tragedia care a îndoliat o țară întreagă, se află în libertate, fiind sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În continuare, polițistul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

  coral