News Flash:

Polițistul clujean care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni, repus în funcție. Mai primește și bonus

6 Noiembrie 2021
1290 Vizualizari | 0 Comentarii
Politist repus in functie dupa ce a ucis o femeie

Bogdan Ursan a fost repus în funcție, după ce a ucis o femeie pe trecerea de pietoni, în Piața Cipariu. Bărbatul ar fi pătruns în intesecție pe culoarea roșie a semaforului, fără a avea semnalele acustice pornite.

Unul dintre cele mai urâte accidente în care a fost implicat un angajat al IPJ Cluj este cel din Piața Cipariu, provocat de polițistul Bogdan Ursan, care a pătruns în intesecție pe culoarea roșie a semaforului, cu luminile autospecialei pornite, fără a se asigura și fără a avea semnalele acustice pornite, provocând un accident rutier în urma căruia o femeie care se afla pe trotuar a fost strivită și a decedat, scrie ziardecluj.ro.

Bogdan Ursan a scăpat de pușcărie, fiind găsit vinovat și condamnat la la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Odată rămasă definitivă sentința, executivul IPJ Cluj l-a pus la dispoziție, suspendând-ul în cele din urmă.

Cu toate că și-a făcut de rușine instituția, el activând ca polițistul din cadrul serviciului Rutier Cluj, Ursan a intentat mai multe procese împotriva IPJ Cluj și a IGPR-ului pentru ca să fie repus pe funcție. Invocând starea de sănătate a mamei sale, ratele la bancă și alte probleme de familie, Ursan cerea să fie repus în funcție și iertat pentru accidentul pe care l-a provocat. Instanțele i-au dat câștig de cauză, iar Ursan s-a întors la muncă fără alte repercursiuni. Cum acest aspect nu a fost suficient, polițistul a cerut și obținut în instanță anularea dispoziției dată de Mircea Rus – șeful IPJ Cluj și obligara instituției la plata salariilor pentru lunile de după condamnare în care a fost dat afară din Poliția Română. 

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Ursan Bogdan Vasile, în contradictoriu cu pârâtul IGPR – Inspectoratul de Poliție Județean Cluj. Dispune anularea Dispoziţiei șefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj nr.9/05.01.2021, cu consecinţa obligării pârâtului la repunerea reclamantului Ursan Bogdan Vasile în situaţia anterioară, în sensul reîncadrării reclamantului în funcția de agent șef de poliție și a acordării în favoarea acestuia de despăgubiri reprezentând drepturile salariale de care ar fi beneficiat în perioada de timp dintre data încetării raportului de serviciu, 7 ianuarie 2021 și data reintegrării efective în funcție, 26 aprilie 2021”, se arată în soluția pe scurt.

Noroc cu rudele iertătoare

Victima care și-a pierdut viața în accidentul provocat de Ursan a lăsat în urmă o mamă bolnavă și o soră. Cele două rude l-au iertat pe Ursan și au declarat în instanță că nu își doresc ca acesta să fie încarcerat. Culmea, modul în care a fost produs accidentul denotă faptul că Ursan, în mod voit, a pus în percol participanții la trafic, nerespectând procedurile, ba chiar abuzând de funcția și autospeciala pe care o conducea. La trei ani de la tragedie încă nu a existat o justificare pentru comportamentul polițistului, cu toate că la momentul producerii accidentului se vehicula că Ursan ar fi pornit în misiune, singur în autospecială, după un camion care circula în zona centrală. 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0919 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026292 (s)