News Flash:

Politia Cluj, urecheata pentru lipsa Aspaziei Droniuc din fata instantei

12 Martie 2013
1302 Vizualizari | 0 Comentarii
Aspazia Droniuc
Curtea de Apel Targu Mures, care judeca dosarul lui Sorin Apostu, fost primar al municipiului Cluj-Napoca, a remis luni un avertisment Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, intrucat politistii nu au adus-o pe Aspazia Droniuc in fata instantei de judecata, desi s-a emis la termenul anterior un mandat de aducere cu executare in fapt pe numele acesteia.

Aspazia Droniuc, care este atat denuntator in dosarul de coruptie a fostului primar clujean, Sorin Apostu, cat si coinculpat – fapta pentru care a si fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei – trebuia sa fi e audiata, insa nu s-a prezentat pana acum, desi a fost citata in cateva randuri.

Judecatorii au emis un nou mandat de aducere

Instanta de judecata a decis, la cererea avocatilor, sa emita un nou mandat de aducere pe numele Aspaziei Droniuc si sa ii avertizeze politistii din Cluj ca vor fi amendati daca nu vor pune in executare mandatul. In aceste conditii, Curtea de Apel Targu Mures va face o adresa la Inspectoratul Judetean de Politie Cluj, pentru a i se comunica numele politistilor care aveau obligatia de o aduce pe Aspazia Droniuc la proces. Aspazia Droniuc a fost inculpata in dosarul in care fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu este judecat alaturi de omul de afaceri Calin Mihai Stoia si de avocata Monica Undina Apostu, sotia fostului primar, pentru infractiuni de coruptie, printre care dare de mita, spalare de bani, fals intelectual. Aceasta nu a comparut in fata instantei de judecata pana acum intrucat s-a considerat ca ar fi expusa, deoarece ea este cea care a depus denuntul in baza caruia au fost initiate cercetarile de catre DNA. Un nou termen de judecata in acest dosar a fost fixat pentru 15 aprilie, la ora 11.00.

Mateut cere inlaturarea unor declaratii

Avocatul Gheorghita Mateut, aparatorul fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a solicitat Curtii de Apel Targu Mures sa inlature din dosar declaratiile a doua persoane, Aspazia Droniuc si Liviu Neag, pe motiv ca ar fi fost consemnate de DNA in absenta unor avocati. Mateut a cerut instantei sa dispuna inlaturarea de la dosar a declaratiei denuntatorului Aspazia Droniuc, din 29 noiembrie 2011, intrucat aceasta ar fi fost data „in mod clandestin” si „in secret”, intrucat nu exista dovada instiintarii vreunui aparator. In plus, a spus acesta, in aceeasi zi, Sorin Apostu a dat declaratii la DNA asistat de avocatii sai timp de mai mult ore si ca in mod intentionat procurorii ar fi omis sa-i instiinteze ca urmeaza sa ii fi e luata o declaratie si Aspaziei Droniuc, iar prin aceasta s-ar fi produs o „vatamare procesuala” a sotior Apostu. Gheorghe Mateut a mai cerut si inlaturarea de la dosar a declaratiei de martor date la DNA de directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, in data de 29 noiembrie 2011, pe motiv ca aceasta constituie un mijloc de proba „obtinut nelegal” si a fost consemnata in absenta aparatorilor sotilor Apostu. Mateut a mai solicitat si reaudierea de catre instanta a lui Liviu Neag, intrucat ar fi aparut elemente noi. La termenul de luni, de la Curtea de Apel Targu Mures, Gheorghe Mateut, avocatul lui Sorin Apostu si a sotiei acestuia, Monica Undina, a depus mai multe cereri in fata instantei, printre care efectuarea unei expertize tehnice si criminalistice a suportilor pe care sunt stocate convorbirile interceptate ale acuzatilor, o expertiza grafoscopica, pentru a se stabili daca semnatura de pe unele bonuri fi scale ii apartine Monicai Undina Apostu sau prezentarea listei de convorbiri telefonice interceptate si inregistrate in acest proces. Avocatul Sergiu Bogdan, care il reprezinta pe omul de afaceri Calin Stoia, a solicitat Curtii de Apel Targu Mures sa incuviinteze parasirea temporara a tarii de catre clientul sau, care ar urma sa se deplaseze in Austria, pana la termenul urmator de judecata, din 15 aprilie. Instanta se va pronunta saptamana viitoare asupra cererilor avocatilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aspazia droniuc sorin apostu coinculpat judecat liviu neag dna ratuc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2404 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013355 (s)