Politia a ajuns si la Deveselu, satul cu scut antiracheta, unde a venit la casa unde locuieste cand si cand Dan Dinca, baiatul criminalului din Caracal.

In cautarea Alexandrei Macesanu, anchetatorii au descins si la casa unde locuieste fiul cel mare al lui Gheorghe Dinca, la Deveselu. Casa apartine socrului lui Dan Dinca, Marin Stanoiu (foto).

Dan, fiul asasinului din Caracal, este casatorit si are trei copii impreuna cu sotia lui Alina: o fetita de 1 an si jumatate si doi baieti, unul de 8 ani si altul de 18 ani. Alina si copiii traiesc in Italia.

Vecinii isi amintesc ca si Gheorghe Dinca venea in vizita la familia fiului sau, in Deveselu, dar nu statea mult si nici nu saluta pe nimeni. “Venea pentru afacerile lor, cu fiare sau mai stiu eu cu ce. L-am intrebat odata pe nepotul lui cel mic de ce nu merge si la bunicul de la Caracal. Mi-a raspuns ca nu-i place acolo, ca bunicul e bruto”, povesteste o femeie de 70 de ani, care locuieste chiar langa casa socrului lui Dan Dinca.

Despre fiul suspectului, oamenii din Deveselu nu pot spune cu ce se ocupa. Vecina care sta gard in gard cu el e circumspecta. ”Umbla mai mult noaptea”, pretinde ea.

Socrul spune ca baiatul lui Dinca e in Arad

Casa e in curs de renovare, cu ziduri neterminate in jur, iar curtea aminteste de curtea tatalui, de la Caracal: un depozit de lemne, pietre, fiare, resturi de materiale de constructi.  Socrul lui Dan Dinca, vaduv, are faima de om singuratic si bautor in Deveselu.

Am vorbit si cu socrul lui Dan Dinca, Stanoiu, pensionar in varsta de 70 de ani: “Da, mai beau uneori, de singuratate. Dar nu fac scandal, ce vina am eu ca le latra cainii? Stau singur aici si mai vine baiatul, ginerele, sa-mi aduca una, alta. El sta la Arad, munceste acolo, in constructii”.

Socrul a confirmat ca au venit politistii la el la poarta joia trecuta, noaptea. “Le cautau pe fetele alea, sa vada daca le tin ascunse aici. Le-am deschis, n-am nimic de ascuns, branza si rosii si apa de baut, sa-mi tin zilele”.

Omul sustine ca nu l-a mai vazut pe Dan Dinca de doua saptamani. Iar pe cuscrul Gheorghe Dinca il vedea rar, ultima oara ar fi venit prin Deveselu acum sase luni.

O ruda a Alinei, sotia lui Dan Dinca, afirma ca fiul suspectului ar avea o ferma de capre la Arad si ca “a muncit ca un sclav, sa stranga bani, sa faca o casa de gospodari acolo, in Deveselu”.

Ruda Alinei adauga ca Dan Dinca vine in sat doar pentru a-i aduce provizii de mancare socrului sau. “Dinca nu tinea legatura cu copiii lui, dupa ce a revenit din Italia. Le-a dat bani cat a putut, pe urma, nu le-a mai pasat de el”, povesteste barbatul care locuieste in Deveselu. coral