Starea de urgenta decretata de Klaus Iohannis este prevazuta cu restrictii dure, iar cei care le incalca risca amenzi imense, ce pot ajunge chiar si pana la 20.000 de lei. In prezent, pentru a parasi domiciliul, ai nevoie de declaratia pe propria raspundere si de buletinul de identitate.

In ultimele saptamani, declaratia pe propria raspundere a bagat multi oameni in probleme. Politia Romana a facut, recent, un anunt care, cu siguranta, ii multumeste pe cetatenii tarii. Totul este oficial!

In concluzie, romanii pot folosi aceeasi declaratie pe propria raspundere in fiecare zi, daca modifica data, iar motivele si traseul raman neschimbate.

INTREBARE:

“Avand in vedere ca din cauza restrictiilor este dificil sa gasim foi pentru completarea declaratiilor pe proprie raspundere, mai ales pentru persoanele in varsta sau din mediul rural, este permis sa refolosim declaratia prin modificare datei, in cazul deplasarilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasari la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? In functie de posibilitati, se poate taia cu pixul sau cu pasta corectoare”.

RASPUNS:

“Da, in masura in care este evidenta data pentru care este completata declaratia respectiva, iar motivele deplasarii si traseul raman neschimbate”.

coral