News Flash:

Politistii vor sa schimbe regulile la examenul moto

20 Martie 2013
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
• MAI a formulat un proiect de lege care va fi supus dezbaterii publice în urmatoarele zece zile • Acesta vizeaza schimbarea metodologiei de examinare în vederea obtinerii permisului de conducere pentru categoriile AM, A1, A2 si A

Politistii au propus un proiect de lege care vizeaza schimbarea metodologiei de examinare în vederea obtinerii permisului de conducere pentru mopede si motociclete. Noul examen prevede un test practic în trafic pentru categoriile A1, A2 si A.
MAI a formulat un proiect de lege care va fi supus dezbaterii publice în urmatoarele zece zile. Acesta vizeaza schimbarea metodologiei de examinare în vederea obtinerii permisului de conducere pentru categoriile AM, A1, A2 si A. Mai precis, pentru categoria AM, una dintre noile aparitii în ”portofoliul” scolilor de soferi, va fi suficient un examen practic în poligon pentru cei care au absolvit deja cursurile de legislatie. Între timp, pentru categoriile A1, A2 si A, politistii vor sa organizeze un examen mai complex, care sa vizeze, pe lânga proba teoretica, doua probe practice: o proba practica în poligon si o proba practica în trafic.
Proba practica derulata în trafic va implica trei persoane pe lânga candidatul efectiv: politistul examinator, instructorul moto care i-a fost profesor si un alt instructor auto. Procesul s-ar derula în urma promovarii examenului practic din poligon si ar implica o motocicleta de examen si un automobil pregatit pentru scoala de soferi. Candidatul ar urma sa conduca motocicleta în trafic, cu instructorul în spatele sau, pe sa, în timp ce politistul examinator va sta la bordul automobilului care va urma motocicleta de examen în trafic, automobilul respectiv urmând sa fie condus de un instructor al scolii de soferi de care apartine instructorul moto. În tot acest timp, candidatul va comunica cu politistul examinator printr-un mijloc tehnic de radiocomunicatie, pentru ca politistul sa-i poata dicta comenzile de la distanta.
Pentru examinarea în vederea obtinerii categoriei A, motocicleta trebuie sa aiba o cilindree minima de 600 cmc, pe când pentru categoria A2 este solicitata o motocicleta cu o cilindree minima de 400 cmc. Aplicarea acestui proiect ar aduce costuri mai mari pentru scolile de soferi si un proces mai laborios pentru obtinerea permisului de conducere, dar acesta ar genera candidati mai bine pregatiti, ceea ce ar putea reduce numarul de accidente în care sunt implicati motociclistii. Pe lânga ideile referitoare la acest proiect de act normativ, politistii propun sustinerea succesiva a probei practice vreme de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica si absolvirea examenului teoretic în vederea obtinerii permisului de conducere. Mai exact, candidatii care nu trec proba practica din prima primesc posibilitatea de a relua examinarile pentru o perioada de maximum un an de la promovarea examenului teoretic derulat la sediul politiei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

schimbarea metodologiei examinare obtinerii permisului mopede
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2254 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013652 (s)