Vă doriţi un animal de casă şi încă nu v-aţi decis între o pisică şi un câine? Poate veţi da o şansă şi unui… purcel.

Nu este un animal de companie des întâlnit, dar cei care au deja unul în casă sunt încântaţi, pentru că porcii sunt foarte inteligenţi, iubăreţi şi nici nu provoacă alergii.

Oreo, un purcel de aproape doi ani, locuieşte într-un apartament din orăşelul belgian Waremme. În ciuda dimensiunilor reduse, e deja adult şi nu ar trebui să se mai îngraşe, pentru că e lucru ştiut că porcii au inimi fragile. Aşa că stăpânii lui îl ţin la regim.

Kim, stăpâna porcului: „Primeşte un bol de dimineaţă, la fel şi seara. La prânz, mănâncă supă şi la ora patru după-amiază primeşte un fruct”.

Kim şi Kevin sunt cei doi stăpâni ai porcuşorului, pe care îl tratează ca şi când ar fi copilul lor.

Kim, stăpâna porcului: „E inimioara mea, bebeluşul meu, iubirea mea, şunculiţa mea grăsuţă”.

Kevin, stăpânul porcului: „Atunci când stăm de vorbă cu el, suntem ca şi părinţii lui. Trebuie să spunem, totuşi, că un porc poate să înveţe să recunoască undeva între 3.000 şi 4.000 de cuvinte”.

Spre deosebire de câini sau pisici, purcelul nu provoacă alergii, aşa că are voie să doarmă alături de stăpânii săi, în pat.

Kevin, stăpânul porcului: „Astăzi nu aş mai vrea un câine sau o pisică. Următorul animal de casă va fi cu siguranţă tot un porc”.

Micul animal de casă are însă propriile tabieturi. Ca să fie fericit, trebuie să caute după mâncare cu botul. Şi are la dispoziţie mai multe jucării, unde stăpânii lui îi ascund mâncarea.

Kevin, stăpânul porcului: „Punem aici seminţe de floarea-soarelui sau, dacă chiar vrem să îi dăm de lucru, punem unele şi mai mici: seminţe de in”.

Nu e uşor, totuşi, să ai un purcel în apartament. Are nevoie de multă atenţie şi nu-i place să fie lăsat singur. Pentru că sunt pretenţioşi, mulţi porci de apartament sunt abandonaţi în adăposturi de proprietarii lor.

Fabrice Rebard, reprezentantul unei Asociaţii de Protecţia Animalelor: „Cele mai multe adăposturi care primesc aceste animale sunt pline, bineînţeles. De cele mai multe ori e pentru că oamenii nu se gândesc înainte să ia un porc. Îl iau pentru că e frumos, pentru că poate să-şi facă nevoile într-o litieră. Dar îşi dau seama rapid că nu se pricep să-l îngrijească”.

Oreo e norocos: merge zilnic la plimbare. Însă dacă plouă, nici nu iese din casă fără haina lui creată pe măsură. Iar vecinii lui sunt încântaţi.

Vecina proprietarilor de porc: „Acum avem tot soiul de animale de companie. Şerpi, papagali, de ce nu şi porci? Cred că şi George Clooney are unul”.

Purcelul e celebru şi pe reţelele sociale, nu numai în cartierul său. În fiecare zi are parte de o şedinţă foto pentru fanii săi.

Kim, stăpâna porcului: „Pe Tik Tok, până acum câteva zile, avea 2.000 de urmăritori. A crescut în două sau trei zile de la 6.000 la 20.000 de urmăritori. Pe Facebook are aproape 2.000”.

Simpaticul purcel apare în tot felul de ipostaze: în zăpadă, la mare sau la munte. Pare să fie o adevărată plăcere, însă trebuie notat şi faptul că un asemenea animal de companie are nevoie de îngrijire permanentă, care este destul de costisitoare.

Sursa: Pro TV

coral