News Flash:

Porsche deschide al doilea centru de cercetare-dezvoltare din România, la Cluj

16 Noiembrie 2021
413 Vizualizari | 0 Comentarii
Iulius Town

Porsche Engineering, subsidiară a constructorului de automobile Porsche AG, deschide un al doilea centru tehnologic în România, la Timișoara, în clădirea UBC 0 din Iulius Town. Compania va ocupa o suprafață de 2.100 metri pătrați.

Noul birou extinde și completează competențele digitale ale centrului din Cluj-Napoca, fondat în 2016, unde peste 250 de angajați lucrează deja la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști în centrul de acolo. Porsche Engineering va angaja într-o primă instanță experți în dezvoltare și testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Activitatea se va concentra pe tendințe precum funcțiile de conducere extrem de automatizată (HAD), învățare automată, managementul virtual al energiei și caroserie și habitaclu inteligente. Centrul din Timișoara va servi ca un nou pilon în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, care se întinde din Germania și Republica Cehă până pe circuitul de teste de la Nardò  și din Italia până în Shanghai, în China, arată profit.ro

Porsche Engineering Group GmbH este un partener tehnologic internațional pentru industria auto. Subsidiară a Dr. Ing. hc F. Porsche AG dezvoltă vehiculele inteligente și conectate ale viitorului pentru clienții săi – proiectând inclusiv funcții și software. Aproximativ 1.500 de ingineri și dezvoltatori de software sunt dedicați celor mai noi tehnologii, cum ar fi funcțiile de conducere extrem de automatizată, e-mobilitate și sistemele de înaltă tensiune, conectivitate și inteligență artificială. Ei continuă tradiția biroului de design al lui Ferdinand Porsche, fondat în 1931, și dezvoltă tehnologiile digitale ale vehiculelor de mâine. Procedând astfel, ei combină expertiza aprofundată în domeniul auto, cu expertiza digitală și software.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0779 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028403 (s)