News Flash:

Portret al lui Marilyn Monroe de Andy Warhol, cu o valoare estimată la 200 de milioane de dolari, scos la licitație

23 Martie 2022
527 Vizualizari | 0 Comentarii
Portret al lui Marilyn Monroe de Andy Warhol cu o valoare estimat la 200 de milioane de dolari scos la licita ie

Casa Christie’s a anunţat că scoate la licitaţie în luna mai un portret al lui Marilyn Monroe de Andy Warhol, cu o valoare estimată la 200 de milioane de dolari, fiind cea mai scumpă operă de artă din secolul al XX-lea vândută vreodată la o licitaţie.

Tabloul „Shot Sage Blue Marilyn” a fost pictat în 1964 de Andy Warhol. Celebra imagine cu Marilyn Monroe a aparţinut fundaţiei lui Thomas şi Doris Ammann (frate şi soră) din Zurich, care va dedica veniturile din vânzare „îmbunătăţirii vieţii copiilor din întreaga lume, prin programe de sănătate şi educaţie”, conform unui comunicat al casei de licitații.

„Cu 100% din vânzarea unui singur tablou destinată organizaţiilor de caritate, aceasta este cea mai importantă licitaţie în scop filantropic de la colecţia lui Peggy şi David Rockefeller în 2018”, au spus reprezentanții Christie’s.

În opinia lui Georg Frei, preşedintele Fundaţiei Ammann, „imaginea lui Marilyn de Andy Warhol, cu siguranţă mai faimoasă în prezent decât fotografia originală preluată din filmul Niagara de Henry Hathaway, atestă puterea sa vizuală intactă în acest nou mileniu”.

Recordul obținut până acum la licitație pentru un Warhol este de 104,5 milioane de dolari pentru „Silver Car Crash (Double Disaster)” din 2013.

Veniturile din muzică înregistrată la nivel mondial au atins suma record de 26 de miliarde de…

Filmul pe care Sandra Bullock și-ar fi dorit să nu-l fi făcut. Care este motivul

Serigrafia – izbitoare pentru fardul de pleoape albastru strălucitor, părul galben și buzele roșii – se bazează pe o fotografie promoțională din filmul actriței „Niagara”, parte dintr-o serie Warhol de portrete „Shot Marilyn”. (Seria este astfel intitulată pentru că, în 1964, o femeie a intrat în studioul lui Warhol și cu un pistol a tras un glonț prin teancul de patru tablouri Marilyn.)

Foto: Andy Warhol Foundation for the Visual Arts

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1535 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049273 (s)