Cum vom arăta peste 25 de ani, dacă vom lucra în continuare de la distanță? Experții de la o aplicație de joburi din Statele Unite a creat un portret șocant al viitorului angajat remote: obez, cocoșat și cu ochii roșii.

Experții de la Direct Apply o prezintă pe Susan, o reprezentare vizuală a lucrătorului de la distanţă în 25 de ani: are ochii roşii şi obosiţi, spatele cocoşat, kilograme în plus şi suferă de căderea părului. A ajuns aşa după 25 de ani de muncă de acasă, din faţa computerului.

Susan a fost creată de o echipă de psihologi și experți în fitness care au determinat efectele pe care le poate are munca la distanță atât asupra sănătății noastre fizice, cât și a sănătății psihice, dacă nu luăm măsurile necesare pentru a le evita.

Prea mult timp petrecut în fața computerului poate provoca uscarea și inflamarea ochilor, urmată de iritații și vedere încețoșată. Pe termen lung, acest lucru poate afecta vederea. Soluția ar fi să facem 5 minute pauză la fiecare oră și să nu mai stăm în fața calculatorului după terminarea programului, relatează Metro.co.uk.

Munca de acasă ne poate afecta și postura. Cei mai mulți nu au scaune ergonomice acasă și vor suferi de dureri de spate. Chiar și în cazul unui scaun ergonomic, poziția la birou poate fi deficitară în ceea ce privește așezarea monitorului.

 

Sfaturile experţilor sunt să ca cei care lucrează de la distanță să își facă o rutină care să le permită să-și gestioneze timpul şi să-și optimizeze atenţia, să ţină legătura cu prietenii, să facă exerciţii fizice şi să ia pauze regulate.

coral