Un bărbat cu comportament de pedofil a fost imobilizat de un părinte în Mănăștur, după un incident din parcul de pe strada Retezat nr. 7. 

Martorii ne-au relatat pentru Știri de Cluj că, în jurul orei 15.00, o fetiță a fost mângâiată de un bărbat suspect, iar câteva mămici au luat atitudine și au chemat fata lângă ele. Una dintre femei chiar l-a urmărit, cu mult curaj, pe bărbatul suspect și a ținut legătura cu tatăl fetei, care a pornit în căutarea suspectului pentru a-l rețină. 

”Azi (n.red. vineri, 26 februarie) in jurul orei 15,00 in parcul de pe strada Retezat nr. 7 (din sus de scoala Liviu Rebreanu) unde dupa orele de scoala parintii isi duc copiii la locul de joaca a aparut un individ in varsta de aproximativ 30-35 de ani care parea a fi sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor stupefiante si s-a asezat pe o banca langa o fetita singura, în varsta de 12 ani, pe care a incercat sa o mangaie.

Doua mamici care au văzut ceea ce s-a intamplat și care se aflau la distanta pe o alta banca au chemat fetita langa ele. Individul a părăsit parcul, o alta mamica l-a urmărit și fotografiat. Între timp fetița și-a anunțat tatăl care lucra în apropiere, iar acesta în cateva minute a ajuns la fetita. Mamica care-l urmărea pe individ a intrat în contact telefonic cu tatăl fetei prin intermediul celorlalte mamici din parc căruia i-a comunicat locul în care se afla individul (la aproximativ doi kilometri de parc – pe strada Mehedinti, intersecția cu strada Cioplea). Tatal fetei a pornit de urgenta in cautarea individului și a reușit să-l găsească și să-l imobilizeze, iar ulterior a anunțat Poliția care in doar cateva minute a ajuns la locul anunțat.

Polițiștii l-au introdus pe individ in masina si l-au dus la Sectia de Politie. Din fericire datorită intervențiilor mamicilor individul nu și-a putut duce intențiile pana la capat însă întrucât infracțiunea nu s-a consumat este foarte probabil ca răspunderea penala a acestuia sa nu fie atrasa, in consecinta acesta urmand a fi eliberat”, a relatat un clujean pentru Stiri de Cluj.

Poliția l-a dus pe bărbat la Psihiatrie, dar acesta a fost eliberat de medici. 

”La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un parc din cartierul Mănăștur, un bărbat s-ar fi apropiat de o minoră cu intenția de a purta o discuție cu aceasta, fiind imobilizat de către tatăl minorei.

La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Mociu. 

Acesta a fost condus la sediul poliției, unde a fost solicitat un echipaj al ambulanței, care l-a transportat pe bărbat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Bărbatul nu a fost reținut pentru că nu a încălcat nicio lege. coral