Au apărut detalii despre povestea tragică a mamei lui Pele. Celeste a împlinit, în luna noiembrie, 100 de ani. Din păcate, îşi înmormântează, marţi, cel de-al doilea său copil.

Povestea tragică a mamei lui Pele. Femeia în vârstă de 100 de ani îşi înmormântează cel de-al doilea său copil

Pele a făcut publice fotografii făcute alături de mama lui, Celeste / Instagram

Mama lui Pele are 100 de ani

Celeste nu va putea participa la funerarii

Pele a murit aseară, la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după o luptă îndelungată cu cancerul de colon, începută în 2021. Era internat de pe 29 noiembrie, la scurt timp după ce mama sa a împlinit 100 de ani.

Povestea tragică a mamei lui Pele

Vestea teribilă a fost primită de Celeste la numai doi ani după ce şi-a pierdut un alt băiat. Fratele lui Pele, Jair Arantes do Nascimente, poreclit Zoca, a încetat din viaţă în martie 2020. Acesta a murit 77 de ani, răpus de cancerul la prostată. Pele nu a putut participa atunci la înmormântare din cauza pandemiei de Covid-19.

Şi Zoca a jucat fotbal la Santos, la începutul anilor 1960. A renunţat totuşi după ce, în 15 meciuri, a înscris 4 goluri. Celeste mai are o fiică, Maria Lucia Arantes do Nascimento, cea alături de care locuieşte. Din păcate, şi mama lui Pele are grave probleme de sănătate.

Potrivit usnews.com, care citează presa din Brazilia, Celeste nu va putea participa la funerariile fiului ei. Celeste ar fi imobilizată la pat şi nu este lucidă.

Totuşi, oficialităţile din Brazilia au decis că marţi dimineaţă, la ora locală 10.00, cortegiul funerar va trece prin faţa casei în care locuieşte mama lui Pele, iar apoi va ajunge la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, unde va avea loc înmormântarea. La înmormântare va fi prezentă doar familia lui Pele.

Pele a fost căsătorit de trei ori şi este tată a şapte copii. Legenda Selecao era, din 2016, împreună cu Marcia Cibele Aoki. Mama lui Pele a avut un rol decisiv în cariera celui care este cel mai bun marcator din istoria Braziliei. L-a încurajat încă din primii ani de viaţă să îşi urmeze visul şi să joace sportul rege. Jurnaliştii de la O’Globo au numit-o, de curând, „Mama anului în Brazilia”.

Preşedintele Braziliei a decretat trei zile de doliu naţional. Totul după ce s-a aflat că Pele, jucătorul care a ridicat de trei ori trofeul Cupei Mondiale, a încetat din viaţă la 82 de ani.

Imagine cutremurătoare postată de fiica lui Pele

La scurt timp după ce s-a confirmat decesul marelui Pele, una din fiicele acestuia, Kelly Nascimento a postat o imagine cutremurătoare în care toţi membri familiei au mâinile în jurul legendarului fotbalist brazilian.

“Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele, postând şi o fotografie cu mâinile lui Pele şi ale copiilor şi nepoţilor, unite.

Legendarul atacant a decedat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după o luptă îndelungată cu cancerul de colon, începută în 2021. Pele fusese internat pe 29 noiembrie 2022, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se înrăutățise foarte mult.

Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele

Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele. Singurul jucător care a câştigat de trei ori Cupa Mondială s-a stins din viaţă la 82 de ani, după o lungă suferinţă. Legenda Braziliei suferea de cancer de colon.

Străinul cu cele mai multe goluri marcate în Liga 1 a dezvăluit cât de mare este pierderea pentru fotbalul mondial. Brazilianul Eric de Oliveira e convins că Pele a fost cel mai bun jucător din istorie.

„Pentru noi a fost zeul fotbalului, asta a însemnat! Omul care a jucat de foarte tânăr, a făcut istorie. Noi, în Brazilia, creştem învăţând toată istoria lui. E o onoare că suntem brazilieni şi că fotbalul e atât de cunoscut datorită lui.

Brazilia pierde un om extraordinar, un fotbalist extraordinar. Lumea pierde cel mai bun jucător din istorie. Toată Brazilia e acum în doliu. Dumnezeu să-l ierte! Noi avem doar cuvinte de mulţumire pentru tot ce a făcut el„, a declarat Eric de Oliveira în exclusivitate pentru Antena Sport. coral