Capitala ascunde multe poveşti , unele dintre ele fiind foarte triste. Zilele trecute o tânără avea să aibă parte de o surpriză atunci când a întâlnit un cerşetor pe o stradă din Bucureşti. În continuare vă prezentăm povestea tristă a unui cerşetor din Bucureşti care îşi duce traiul pe stradă, după ce a fost abandonat de copii.

După o discuţie cu bărbatul, tânăra a rămas profund impresionantă când a ascultat cele spuse de bătrânul de 61 de ani.

Cerşetorul din Bucureşti care îşi duce traiul pe stradă, după ce a fost abandonat de copii

O tânără din Bucureşti a avut parte de o surpriză atunci când, în faţa unui supermarket, a întâlnit un bătrân care cerşea. Umil, cu hainele curate şi o poveste de viaţă impresionantă, Marin, un bătrân de 61 de ani a impresionat-o profund cu tot ceea ce i-a povestit.

Marin are 61 de ani şi locuieşte pe străzi. Copiii l-au abandonat şi nu vor să ştie nimic de soarta lui, iar soţia sa, a decedat.

Stă zilnic pe scaun, în faţa unui supermarket. Acolo doarme, acolo îşi duce traiul. Se apropie iarnă, aşa că o să-i fie tare greu să mai adoarmă pe străzi, flămând şi fără adăpost, la 61 de ani. O tânără din Bucureşti i-a aflat povestea şi i-a oferit o noapte la hotel, pentru a putea dormi într-un pat cald şi pentru a-şi putea face o baie.

„Bună seara! Pe domnul din imagini l am cunoscut aseară, pe bulevardul Constantin Brancoveanu, sector 4. Are 61 de ani, îl cheamă Marin, doi copii plecaţi în Italia de care nu mai ştie nimic (iar ei nici atât nu ştiu/nu i interesează de soarta lui) şi o soţie decedată. Locuieşte pe străzi de foarte mulţi ani. Nici el nu mai ştie numărul. Când m a întrebat în ce an suntem şi i am spus 2020, făcând calculele în capul lui, până şi el a rămas surprins. Este un bătrân al ţării, al României, al nostru, care are nevoie de ajutor. I am cumpărat mâncare, am stat cu el de vorbă ore (este foarte dornic să vorbească cu cineva căruia să i pese cu adevărat de el preţ de câteva minute măcar) şi după multe insistenţe de ale mele, l am convins să l cazez o noapte la hotel, pentru a beneficia de un pat, căldura şi apă caldă să se spele. Nu mai spun cât este de umil, nu cere nimic niciodată, ba mai mult m a certat că am investit atât de mulţi bani în el spunând că nu e nevoie, că nu merită, că vrea doar să l ierte Dumnezeu odată şi să l ia” a spus tânără, pe pagina ei de Facebook.

Bătrânul Marin face haz de necaz

Tânăra din Bucureşti care l-a ajutat pe bătrânul Marin le-a mărturisit prietenilor ei care este cel mai mare vis al cerşetorului. Îşi doreşte din tot sufletul să îşi găsească un azil, unde să îşi ducă zilele rămase. Şi chiar dacă soarta l-a lovit crunt, bătrânul Marin face haz de necaz. Printre lacrimi şi durere, cerşetorul nu îşi uită fărâmă de umor care l-a caracterizat încă din vremurile bune.

„Ah, da, are şi foarte mult umor! Printre lacrimi şi durere, este un tip extrem de caraghios cu care râzi cu lacrimi. Condiţia lui fizică este precară, are probleme mari la ambele picioare şi se târâie cu o cârjă. Doarme pe un scaun, în frig, zi de zi, de atâţia ani, în faţa unui supermarket. În fund. Iepureşte. Nu ştiu cum reuşeşte, dar are hainele foarte curate şi o manichiură impecabilă. Deşi locuieşte pe străzi, atenţie! Visul lui este să găsească un adăpost/azil, unde să rămână până moare. Doar un pat şi o masă caldă să aibă pe zi. Atât. Pensie nu are, deşi are 30 de ani de muncă. A fost electrician. În momentul de faţă, eu cu prietena mea încercam să l ajutăm cât putem. În limita financiară în care putem. Prin cunoştinţe, am reuşit să găsesc pe cineva de la o asociaţie, care l poate ajuta cu reînnoirea buletinului (este expirat), poate un ajutor social şi doamne ajută o pensionare anticipată pentru a lua nişte bănuţi pe lună, să şi poată permite un loc unde să stea. Dar este tot sub cerul liber. Singur, abandonat, aşteptând frigul. Nu o să treacă iarna în stradă.
Oricine poate ajuta cu haine, alimente, bani (deşi nu are unde să le ţină, le fură), dar mai ales cu un loc, undeva, unde să fie un pat şi o pernă, vă rog să mi scrieţi! Până reuşim, Doamne ajută, cu pensia, voi face cheta aici, oriunde, pentru a strânge bani să i plătim cazarea şi pentru a i cumpăra ce are nevoie. Nu ştiu de ce nu se poate comenta la postare deşi e pe public. Vă rog dacă vreţi să ajutaţi, trimiteţi mesaj privat!” a mai povestit tânăra din Bucureşti. coral