Prăjitură de post cu mălai. Rețeta propusă de chef Florin Dumitrescu pentru un desert deosebit. Credeai că mălaiul este folosit doar pentru prepararea mămăligii? Ei bine, vei fi uimit să afli câte prăjituri delicioase, de post, poți să gătești cu acest ingredient. În acest articol îți vom prezenta rețeta lui Chef Florin Dumitrescu pentru prăjitura de post cu mălai.

Prăjitură de post cu mălai

Nu mai este mult până la terminarea celui mai greu și mai lung post din an. Cu siguranță, prietenii ți-au recomandat tot felul de preparate atunci când ai rămas fără idei și deja simți că nu mai ai de unde să te inspiri. De aceea, noi ne-am gândit să venim în ajutorul tău și să-ți propunem o rețetă minunată de prăitură de post cu mălai.

Acest desert conține puține ingrediente, nu trebuie să scoți foarte mulți bani din buzunar și se gătește foarte repede. Pe lângă toate astea, vorbim de o prăjitură deosebit de sănătoasă. Porumbul conține numeroase substanțe nutritive și contribuie semnificativ la creșterea sistemului imunitar. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.

Ingrediente

Pentru blat:

100 de grame de mălai

200 de grame de făină

150 de grame de zahăr pudră

o jumătate de pliculeț de praf de copt

un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

300 de ml de lapte de migdale

puțină coajă de portocală rasă

o portocală

Pentru siropul de zahăr:

patru linguri de zahăr pudră

sucul de la o portocală

Mod de preparare

Primul pas este acela de a cerne printr-o sită mălaiul, făina și zahărul pudră. Astfel, prăjitura va ieși un pic mai pufoasă. Punem tot amestecul într-un vas, apoi adăugăm o jumătate de pliculeț de praf de copt, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și laptele de migdale. Acestea se bat foarte bine, iar apoi se adaugă puțină coajă de portocală rasă, amestecând încontinuu.

Compoziția obținută se toarnă într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt. Aceasta se introduce la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute. Între timp, se prepară siropul de zahăr. Într-un ibric se adaugă zahărul pudră, sucul de la o portocală și se fierbe până obținem un sirop.

După ce am scos prăjitura de la cuptor, se lasă să se răcească câteva minute. Apoi, se însiropează și se decorează cu câteva felii de portocală. Spor la treabă și poftă bună!

Beneficiile porumbului

Mălaiul este făcut din porumb, iar acesta conține numeroase substanțe nutritive necesare organismului nostru. Acest aliment conţine o gamă largă de vitamine B, dar şi potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială, şi menţine funcţiile inimii, contracţiile musculare, previne crampele musculare şi ajută la menţinerea masei musculare.

De asemenea, porumbul oferă organismului nostru de zece ori mai multă vitamina A față de orice altă cereală. Consumul regulat de porumb ajută la protejarea ochilor şi reduce riscul degenerării maculare şi de apariţie a cataractei. De asemenea, numeroasele fibre pe care le conține acest aliment duc la prevenirea cancerului de colon. coral