Senatorul Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din cadrul Senatului României, consideră că există motive atât pentru prelungirea cât și pentru terminarea stării de alertă, decizie care urmează să fie luată în cursul zilei de luni, 15 iunie.

Prezenta la emisiunea BZC Live, senatorul a arătat decizia privind prelugirea stării de alertă depinde de mai mulţi factori.

„Avem argumente pro şi contra pentru adoptarea prelungirii stării de alertă, motiv pentru care încercăm să ne consultăm cât mai mult cu oamenii de specialitate. Pe de-o parte, numărul persoanelor care sunt externate este mai mare decât numărul persoanelor depistate pozitiv cu noul Covid 19. În acelaşi timp, în ultimele zile a trebuit să constatăm faptul că avem o problemă de raportare a cazurilor.

Astfel, nefiind o raportare foarte transparentă, nu ştim nici până la ora actuală din numărul cazurilor raportate zilnic câţi sunt pacienţi trataţi, deveniţi asimptomatici. În concret, nu ştim câte sunt cazurile noi, în mod real, şi câte sunt persoanele tratate, devenite asimptomatice, şi care trebuie să producă două teste negative ca să fie lăsate acasă”

Inregistrarea întregii emisiuni o puteţi vizualiza în clipul de mai jos:

 

coral