Președintele organizației PNL Cluj, Daniel Buda, a declarat miercuri că a fost „enorm” de deranjat de afirmația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, la adresa corpului medical de la Spitalul Județean, care ar fi „rămas în urmă”, și de schimbările făcute la acest spital, dar susține că niciun liberal nu va vota moțiunea simplă despusă de PSD împotriva ministrului.

„Sigur, pentru că erau unele discuții de a se vota moțiunea simplă și de către unii membri ai PNL împotriva lui Vlad Voiculescu. nu încape niciun fel de discuție, nu putem să avem o astfel de abordare de la nivel de alianță. Este evident că toți care suntem în arcul guvernamental suntem responsabili de ce se întâmplă în această zonă, inclusiv a sănătății. Deci, clar că nu putem să acceptăm să fie cineva în situația de a vota moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu”, a declarat Daniel Buda într-o intervenție telefonică la Ziua de Cluj.

Daniel Buda a spus că nu poate ignora „anumite lucruri care se întâmplă”.

„Și vă dau numai un exemplu care m-a deranjat enorm, enorm, enorm de mult în afirmația dlui Voiculescu, pentru că a fost o palmă nemeritată dată unui corp medical clujean de excepție. (…) Afirmația pe care a făcut-o Vlad Voiculescu despre corpul medical clujean, că Spitalul județean este undeva rămas în urmă.
Să-i fie rușine să facă o astfel de afirmație pentru că oamenii aceia, indiferent de condițiile , mai bune sau mai puțin bune, și-au desfășurat activitatea performând”, mai spus Buda.

Președintele PNL Cluj a adăugat că nemulțumirile față de Vlad Voiculescu sunt legate și de „diverse schimbări” pe care ministrul le-ar fi făcut fără să consulte Primăria condusă de Emil Boc.

„Plus diverse schimbări pe care înțeleg că le-a făcut fără să fie consultată administrația publică locală care până la urmă, mă rog, pune bani acolo, finanțează acest spital, este, tot așa, un gest de imaturitate instituțională, chiar dacă domnul ăsta a mai fost acolo prin minister, ar fi trebui să aibă o altă abordare”, a declarat Daniel Buda.

Declarațiile au fost făcute după ce Daniel Buda a fost întrebat despre situația din coaliție și relația pe plan local cu USR PLUS. El a spus că divergențele ar trebui puse pe seama lipsei de experiență a celor de la USR în actul de guvernare.

„Nu cunosc probabil mecanismele unei bune colaborări cu cei care se află la guvernare la nivel național”, a spus Buda, explicând că nemulțumirle ar trebui mai întâi discutate în interiorul coaliției.

„La nivel național, există și acolo anumite aspecte care pot să fie puse, să spun așa, oarecum în paranteză. Și dacă mă gândesc numai la Ministerul Sănătății”, a deschis Daniel Buda subiectul.

Liderul PNL CLuj a spus că „una peste alta” creditează relația cu USR ca fiind „una necesară, una benefică pentru ceea ce înseamnă stabilitatea României”.

Vlad Voiculescu a afirmat, la sfârșitul lunii februarie că sunt locuri în care infrastructura spitalicească este „pur şi simplu o ruşine”.

„Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu l-a schimbat din funcția de director al Spitalului Județean pe Petru Șușca pe 6 ianuarie, revocând un ordin semnat de fostul ministru Nelu Tătaru în decembrie anul trecut, prin care cel care a condus spitalul în ultimii 7 ani era numit interimar încă 6 luni.

Votul final pe moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va fi exprimat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.

Este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură.

Moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 social-democraţi, a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni. Cu acest prilej, reprezentanţii PSD au venit la şedinţa de plen purtând pancarte negre prin care se solicita demisia lui Vlad Voiculescu. coral