News Flash:

Prețuri mult mai mari la alimente în Cluj. Coșul de cumpărături, mult mai scump decât în București

3 Mai 2021
909 Vizualizari | 0 Comentarii
cos de cumparaturi

Prețul coșului de cumpărături a crescut în ultimii ani la Cluj-Napoca. Clujenii trebuie să scoată tot mai mulți mai din buzunare.

Cluj-Napoca s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și a devenit un centru educațional, cultural, pentru tineret. Din acest motiv, tot mai multe persoane se mută în Capitala Ardealului.

Însă, odată cu numărul de români care se mută aici, prețurile au început să crească, iar piața imobiliară a explodat! Cei care doresc să cumpere un apartament chiar și în apropiere de Cluj-Napoca, trebuie să scoată zeci, chiar sute de mii de euro din buzunar.

Acum însă și alimentele s-au scumpit surprinzător, prețul coșului de cumpărături din Cluj-Napoca ajungând să fie mai mare chiar și decât cel de la București.

Acest lucru a reieșit în urma unei analize care a ținut cont de elemente necesare, de care românii au nevoie pentru orice masă: cartofii, morcovii, ceapa, laptele, brânza și ouăle. Conform calculelor, în Cluj-Napoca un coș de cumpărături a ajuns la 68,5 lei, în timp ce la București este doar 53 de lei.

Institutului Naţional de Statistică (INS) a publicat o statistică detaliată a prețurilor pe care sunt nevoiți românii să le plătească, în funcție de orașe și de zona geografică în care locuiesc, le plătește fiecare român în funcție de localitate din care face parte. Spre exemplu, dacă în Cluj-Napoca prețurile pentru alimente sunt mai mare decât în alte părți din cauza nivelului de trai, în sudul țării cartofii și ceapa sunt mult mai ieftine.
 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

alimente preturi cluj cos cumparaturi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043060 (s)