News Flash:

PREMIERĂ la Cluj. Tehnică în transplantul de rinichi de la mamă la fiu la Institutul de Urologie

1 Octombrie 2020
370 Vizualizari | 0 Comentarii
premiera la urologie

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca a realizat o tehnică în transplantul de rinichi.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a realizat, în premieră, de la mamă la fiu, o prelevare de rinichi pentru transplant prin laparoscopia tridimensională de înaltă rezoluţie.

„Premieră la ICUTR Cluj. În premieră la ICUTR Cluj a fost realizată o prelevare de rinichi pentru transplant folosind laparoscopia tridimensională de înaltă rezoluţie. Laparoscopul Olympus Visera Elite, achiziţionat cu sprijinul Ministerului Sănătăţii în cursul acestui an, asigură atât o rezoluţie 4k de înaltă fidelitate, cât şi posibilitatea vederii tridimensionale. Prin aceste caracteristici, detaliile anatomice sunt mult amplificate, crescând precizia operatorie", se arată într-o informare a ICUTR.

Potrivit sursei citate, prelevarea a fost realizată de o echipă de medici condusă de dr. Elec Florin, iar operaţia de transplant a fost realizată de echipa de medici condusă de dr. Moga Silviu.

„Atât operaţia de prelevare cât şi de transplantare de la mamă la fiu au fost o reuşită", se mai arată în informarea ICUTR.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

transplant renal tehnica mama fiu operatie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3533 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018753 (s)