Consiliul Județean Cluj anunță construirea „Centrului Sportiv Metropolitan Cluj”, în satul Sălicea, comuna Ciurila, aflat la circa 15 km de Cluj-Napoca. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că este un proiect prins în Programul național de construcții de interes public sau social.

„Este un complex care va avea cinci terenuri de fotbal omologate de UEFA și FIFA, două terenuri de baschet omologate de FIBA, hotel pentru sportivi cu 60 de locuri de cazare, o clinică sportivă pentru recuperare și diagnostic. Va fi pentru antrenamente, inclusiv ale loturilor olimpice naționale, va fi o bază sportivă integrată pentru pregătire și cazare”, a precizat Alin Tișe.

În conferința de presă prin care a anunțat noile investiții propuse de forul administrativ județean, Alin Tișe a precizat că CNI va realiza studiul de prefezabilitate, însă Consiliul Județean Cluj și-a manifestat intenția de a deveni liderul acestui proiect. Astfel, complexul sportiv care va deservi sportul de masă va fi cofinanțat din bugetul Județului Cluj.

coral