Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că guvernul va aproba ”în scurt timp”, programul numit Family Start prin intermediul căruia tinerii vor putea lua credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie, potrivit unui comunicat transmis duminică.

Proiectul a fost inițiat de Ministerul Familiei.

Șeful Executivului a mai spus că va urma un alt proiect, de decontare a procedurilor de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale. ”Ne dorim să oprim declinul demografic”, a spus Ciucă.

Ciucă a mai spus că guvernul lucrează la proiectul de Lege pentru prevenirea separării copilului de familie. ”Avem la dispoziție peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ și construirea unei rețele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili”, a spus el. (sursa foto: Pexeles.com)

Disclaimer: G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.

coral