Ludovic Orban: ” Pe 6 decembrie, toţi suntem puşi în faţa unei alegeri decisive: mergem mai departe şi punem în aplicare programul de dezvoltare a României sau nu. Asta este dilema – atât de simplă, dar atât de importantă.

6 decembrie reprezintă un moment de referinţă în istoria României. Pe 6 decembrie lăsăm în urmă ceea ce ne dezbină, lăsăm în urmă stângăciile şi nerealizările noastre şi ne unim forţele pentru România. Nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi, dar nimeni nu trebuie să lipsească de la acest efort naţional.

6 decembrie este un apel naţional pentru o cauză naţională. Aici nu e vorba despre partizanate politice, este vorba despre viitorul României, despre ceea ce se va întâmpla cu noi toţi.

Acest plan e bine fundamentat, relevă cele mai buni practici internaţionale, evident adaptat la nevoile româneşti. Acesta e planul pentru dezvoltarea noastră naţională. Tocmai acest plan a determinat autorităţile europene să aibă încredere în noi şi să pună la dispoziţia României peste 80 miliarde de euro.

În perioada de după pandemie o nouă mare oportunitate apare în faţa noastră – oportunitatea de a planifica şi de a folosi amploarea fără precedent a resurselor europene pentru a recupera terenul pe care l-am pierdut în toţi aceşti ani. De o asemenea oportunitate nu poate profita oricine, pentru că o astfel de oportunitate o pot fructifica numai aceia care au demonstrat până acum că au această capacitate de a avansa exponenţial România pe calea dezvoltării. Această oportunitate este istorică. Fie folosim această şansă şi devenim o ţară de top în Europa, fie, ceea ce nu-mi doresc, o putem rata din nou şi putem rămâne din nou în coada plutonului. Locul României este în top.

Nu mă voi referi la PSD în acest discurs. Nu vreau ca toate aceste alegeri să fie la fel ca alegerile din trecut. Îmi doresc ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre partide. Vreau ca aceste alegeri să fie despre dezvoltare, nu despre acuzaţii între actorii politici. Vreau ca aceste alegeri să fie despre viitor, nu despre trecut.

Ceea ce îmi doresc este ca niciun român să rămână în urmă, oricărui român să i se dea o șansă, fiecare copil care se naște în țara asta să aibă acces la educație, să aibă șansa să reușească în viață.

Îmi doresc ca un număr cât mai mic de români să ajungă în spital. Îmi doresc ca românii să își testeze starea de sănătate periodic, un număr cât mai mare de români să fie diagnosticați cât mai rapid. Întreg sistemul de sănătate să fie reconstruit pe baze sănătoase.

Îmi doresc să construim spitale noi. Vom avea la dispoziție resurse enorme pe care România nu le-a avut până acum la dispoziție.

Vă solicit să vă puneți încrederea în dezvoltarea României, prin participarea masivă la vot. Votul dumneavoastră pentru PNL este un vot pentru viitor sigur, pentru acțiune. Fiecare vot contează, reprezintă un mesaj. Avem nevoie de votul dumneavoastră, dar avem nevoie mai ales de puterea dumneavoastră, de credința dumneavoastră, de inteligența, entuziasmul și puterea de muncă pe care o aveți pentru a pune toți împreună în aplicare acest plan de dezvoltare de care România are atâta nevoie. Și sunt convins că împreună vom reuși.”

Citiți aici programul de guvernare al PNL https://dezvoltam-romania.ro/

Informații pentru print: Material Comandat de PNL Cluj, Executat de …….., Tiraj…….., Cod Mandatar 11200025 coral