News Flash:

Preocuparea lui Uioreanu pentru apa dulce

26 Martie 2013
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
Horea Uioreanu
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a avut un  discurs in care isi exprima preocuparea fata de apele dulci, dar si cum o institutie din subordinea sa, Compania de Apa somes, incearca sa eficientizeze consumul in judetul Cluj.

"Pentru inceput permiteti-mi sa-i salut pe oaspetii nostri neclujeni pentru onoarea pe care ne-au facut-o acceptand invitatia la acest eveniment. Sper ca sederea la Cluj, discutiile care vor avea loc in cadrul seminarului, vor constitui nu doar experiente in plus, ci si imboldul de a reveni.
Una din provocarile mileniului trei se dovedeste a fi gestionarea resurselor de apa dulce. Este o provocare pe care o avem si noi, cei din Consiliul Judetean Cluj, nu doar ca actionari majoritari ai celui mai important operator din domeniul alimentarii cu apa, ci si ca institutie care are intre preocupari asigurarea resurselor de apa necesara pe teritoriul judetului Cluj. Asta deoarece, la fel ca si in alte parti ale lumii, resursele nu sunt unitar distribuite nici la noi, zona de Campie fiind vaduvita din acest punct de vedere. Este motivul pentru care, paralele cu programele Companiei de Apa Somes, care au drept scop reabilitarea si modernizarea retelelor de apa si canalizare din mediul urban, Consiliul Judetean Cluj si-a indreptat atentia spre zonele rurale. Iar in ultimii ani, proiectele de alimentare cu apa au fost dublate de cele de introducerea canalizarii, amplasarea unor statii de epurare, grija pentru mediu fiind si ea in vederile noastre.
Pe de alta parte, grija pentru viitor ne obliga sa tinem seama si de efectele pe care actiunile actiunile noastre le au asupra rezervelor de apa. Faptul ca anul 2013 a fost declarat Anul International al cooperarii in domeniul apei denota cresterea responsabilitatii fata de gestionarea resurselor de apa dulce. Dincolo de proiecte privind ameliorarea accesului la apa, avem nevoie si de proiecte care privesc combaterea poluarii, chiar si a risipei. Sunt cazuri in care cei care au acces la resurse bogate de apa nu realizeaza cat efort s-a depus pentru ca ei sa beneficieze de aceasta facilitate si nici nu realizeaza cat rau pot sa faca prin actiunile lor. Evenimentul de astazi este o ocazie sa invatam unii de la altii cum sa gestionam cat mai eficient resursele pe care natura ni le-a daruit, motiv pentru care voi incheia felicitand organizatorii acestei manifestari pentru faptul ca supun atentiei publicului un aspect al existentei care de obicei trece nebagat in seama", a declarat Horea Uioreanu in cadrul seminarului ”Accesul la apa si epurare in Romania”.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

horea uioreanu cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2358 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012684 (s)