Preotul din comuna Sânnicoară a infectat cu Covid-19 mai multe persoane la care a mers, după datină, cu stropitul. Acum,potrivit declarațiilor făcute de Prefectul Clujului, se derulează o anchetă epidemiologică pentru a afla numărul persoanelor infectate.

Soția preotului din Sânnicoară, a fost și ea confirmată cu Covid 19, și a fost externată din spital marți, 11 ianuarie 2022.

„Ancheta încă nu este gata, se verifică dacă a avut loc vreo slujbă, la câte persoane și la cine a fost preotul în cauză. Însă, cu titlu preliminar pot să vă precizez faptul că atât preotul cât și soția sunt vaccinați cu 3 doze. Cu (sper să nu greșesc în denumire) a umblat în perioada 30.12-04.01, iar soția preotului a fost testată în data de 05.01. Oricum, la casele vizitate, atât preotul cât și cei care îl însoțeau pe părinte au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case. Duminica (09.01) s-a testat și părintele, iar după primirea rezultatului s-a izolat la domiciliu”, a relatat prefectul Tașnadi pentru foaiatransilvana.ro

Așteptam mai multă responsabilitate

Majoritatea locuitorilor din Sânnicoară cu care am stat de vorbă despre acest caz, infirmă susținerea prefectului de Cluj. Oamenii susțin că preotul a intrat în casele lor, unde a efectuat ritualul religios al stropirii acestora cu apă sfințită.

„Părintele, care este iubit de locuitori, a avut un comportament de neînțeles. Simptomele nu au apărut așa de pe o zi pe alta, iar doamna preoteasă nu degeaba a fost internată în spital. Dacă a fost internată a avut ceva simptome. La mine în casă a fost, a intrat, a oficiat ritualul religios și chiar ne-a întrebat dacă sutem de acord să sărutăm Sfânta Cruce, cerere cu care noi am fost de acord. Ce să spună și prefectul că nu și-ar pune în cap Biserica Ortodoxă”, ne spune un locuitor.

Un altul, pare mult mai revoltat de situația creată. Acesta spune că degeaba preotul și soția lui sunt vaccinați cu trei doze de vaccin, în condițiile în care s-a stabilit că o persoană vaccinată poate răspândi boala.

„În sat, aici, locuiesc foarte multe persoane nevaccinate. În plus, sunt și mulți locuitori trecuți de 70 de ani. Avem și oameni de 90 de ani. Din câte se spune la televizor, persoanele trecute de 70 de ani sunte cele mai afectate de acest virus, chiar dacă sunte vaccinate. La noi trebuia să se gândească preotul. Trebuia să își dea seama cpă și el este infectat dacă soția lui a fost și chiar internată”, ne spune un alt localnic.

 

coral