News Flash:

Presa din SUA claseaza Salina Turda din Romania pe locul 2 in lume,ca frumusete si interes. „E printre cele mai incredibile locuri din lume”

3 Februarie 2020
1490 Vizualizari | 0 Comentarii
salina turda 1

„Ce să faci cu o mină imensă de sare când extracția s-a terminat? Am găsit răspunsul la Salina Turda, în Transilvania”, scriu americanii. „Construiești înăuntru unul dintre cele mai incredibile parcuri de distracții de pe pământ!”

Jurnaliștii de la CNN au realizat un reportaj „Cele mai cool locuri de sub pământ din lume”, unde Salina Turda a ocupat un merituos loc secund fiind devansată doar de un râu subteran din Filipine.

Iubitorii de aventură din întreaga lume vizitează parcul de distracţii tematic amenajat în Salina Turda. Acesta este situat la o adâncime de 122 metri sub pământ şi este o adevărată atracţie pentru turişti.

600.000 de persoane vin să îl viziteze anual. Parcul e amenajat cu o roată Ferris, un lac perfect pentru plimbări cu barca, o popicărie şi un amfiteatru uriaş. Accesul se face printr-un labirint de scări şi lifturi, iar pereţii fostei mine de sare sunt foarte apreciaţi, de asemenea.

„În anul 1932 extracțiile de sare s-au terminat, iar mina gigantică a devenit mai întâi un adăpost în timpul celui de-al doilea război mondial, iar apoi un depozit de brânză. În cele din urmă, a fost transformată în unul dintre cele mai incredibile parcuri de pe pământ.

Sau mai bine zis de sub pământ, deoarece pentru a ajunge acolo este necesar să coborâți mai mult de 100 de metri cu un lift construit în puțurile verticale folosite cândva de mineri. Pe măsură ce coborâți, vă veți scufunda în atmosfera unică a peșterii, ai cărei pereți încă strălucesc de sare, împrăștiind luminițe spectaculoase”, scriu italienii.

Potrivit site-ului oficial al salinei, www.salinaturda.eu, acesta este pe locul 22 în topul celor mai spectaculoase destinații din lume, această apreciere datorându-se celor de la Business Insider.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

salina_turda_2
salina turda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1051 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042183 (s)