Inspectia Judiciara face verificari prealabile la Inalta Curte, in cazul celor doua completuri de 5 judecatori care au respins recursurile in cazul celor doua actiuni disciplinare deschise impotriva fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Kovesi a castigat pe 25 martie doua procese impotriva Inspectiei Judiciare. Dosarele erau pe rolul completurilor de 5 judecatori. Era vorba de recursuri declarate de Inspectia Judiciara impotriva unor decizii ale Sectiei pentru procurori din CSM care respinsese actiunile disciplinare.

Verdictul instantelor: Fosta sefa a DNA nu a savarsit abateri disciplinare.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca Inspectia Judiciara face verificari cu privire la modul de constituire a completurilor de 5 judecatori si daca s-au facut recuzari in aceste cazuri.

Asta in contextul in care nu s-au facut recuzari, Inspectia Judiciara nu a cerut probe si nu a avut solicitari suplimentare.

"Practic, in timpul procesului, Inspectia Judiciara nu a cerut nimic. Vor sa puna presiune pe judecatorii de la Inalta Curte", explica surse judiciare

coral