News Flash:

Prezența la cursurile online, OBLIGATORIE. Ce vor face copii care provin din medii defavorizate

23 Aprilie 2020
1125 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala online 1

Ministerul Educației anunță că a fost emis ordinul de ministru care conține instrucțiunile de organizare a procesului educațional pe perioada suspendării cursurilor. Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, prevede comunicatul oficial.

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția tuturor celor implicați în procesul educațional, cadre didactice, elevi și părinți, o colecție de resurse necesare continuării învățării în mediul on-line.

„În portalul Digital pe educred.ro sunt centralizate platforme de învățare și resurse educaționale deschise, inclusiv tutoriale și alte materiale de învățare destinate formării și susținerii cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educației.

Prezența la orele online, obligatorie

Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ. Astfel, școlile vor verifica și monitoriza modul în care sunt transpuse în practică activitățile suport pentru învățarea on-line. Conducerea fiecărei unități de învățământ va sprijini accesul cadrelor didactice la platforme educaționale, iar împreună cu învățătorii, profesorii diriginți și cadrele didactice se va organiza un program săptămânal care include activități de învățare on-line pentru fiecare disciplină de studiu.

„În ceea ce privește monitorizarea modului de desfășurare a activităților de învățare online, având în vedere că activitatea se va desfășura în acest mod pentru încă o perioadă bună de timp și, poate pentru unele clase, până la finalul anului școlar, se impune o monitorizare din partea școlilor și a inspectoratului școlar, pentru a ne asigura că există un program săptămânal pentru fiecare disciplină de studiu și o dozare echilibrată a acestor activități, pentru evitarea supraîncărcării elevilor și pentru o evidență clară a acelor elevi, care, din diverse motive, nu au acces la aceste activități online și pentru care școlile vor avea în vedere planuri remediale”, a declarat Marinela Marc, inspectorul școlar general al județului Cluj.

Elevii clujeni se opun: „DISCRIMINARE!”

Reprezentanții elevilor din județul Cluj s-au arătat nemulțumiți în legătură cu ordinul ministrului Educației cu privire la obligativitatea prezenței la orele online, spunând că astfel sunt discriminați copiii din medii defavorizate.

„Educația gratuită s-a dovedit în nenumărate rânduri o iluzie în România, prin prezentul ordin, părintele are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul elevilor la orele online dar uităm de egalitatea de șanse și cel mai important uităm că un număr considerabil din populația României se zbate pentru a avea ce pune pe masă ziua următoare. Înainte de a emite alt ordin care să discrimineze în continuare actorii principali ai învățământului, cerem doameni Ministru Monica Cristina Anisie să privească realitatea țării noastre și anume realitatea din teritoiu care de fiecare dată este uitată. Această măsură are un profund caracter discriminatoriu, având în vedere faptul că, în România, sute de mii de copii nu au acces la facilități precum internet, infrastructură electronică șamd”, declară Rareș Gălățan Ovidiu, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj.

Sursa: deprincluj.com

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cursuri online
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0880 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027866 (s)