Licitația pentru costruirea unui bazin de înot didactic din Gherla a fost atribuită de Compania Națională de Investiții. 

Câștigătoare este societatea SC BAICULESCU CONSTRUCT, care a câștigat licitația ”Proiectare – faza adaptare la amplasament, executie lucrari si asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei lucrarilor pentru obiectivul de investitie: „Construire bazin de inot didactic in municipiul Gherla, str. Parcului, nr.35A, judetul Cluj”, valoarea contractului fiind de 8.221.324 lei, fără TVA.

Societatea este administrată de Baiculescu Marius George, care este și acționar majoritar, el fiind unul dintre prietenii fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. În mandatul lui Sorin Oprescu, familia Băiculescu s-a numărat printre principalii contractori angajați de Primăria Capitalei.  

Se pare că societatea, abonată la bani publici este recunoscută ca fiind un ”jăpcar patentat, din cauza căruia mulți edili locali au fost călcați de procurorii DNA”, după cum scrie presa din Buzău.

Potrivit descrierii succinte a licitației, cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului = 362.980,28 lei; Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica a proiectantului = 173.506,82 lei; Cheltuieli pentru investitia de baza = 8.210.025,22 lei; Organizare de santier = 174.719,46 lei.

coral