Prim-procurorul Parchetului Militar al Tribunalului Militar Cluj, Alexandru Liviu Lascu, a fost delegat, pentru o perioadă de 6 luni, la conducerea Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari din cadrul DNA. Decizia a fost luată marți, 23 august 2022, de Secția pentru procurori a CSM.

„Delegarea in functia de procuror militar sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a domnului LASCU ALEXANDRU LIVIU, prim-procuror militar al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, pentru o perioada de 6 luni, incepand cu data de 01.09.2022”, a decis Secția pentru procurori a CSM, potrivit Gazeta de Cluj.

Alexandru Liviu Lascu a intrat în magistratură în anul 1999 şi lucrează ca procuror militar din februarie 2000, ocupând până 2020 funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului Militar Cluj, iar de atunci este prim-procuror al unităţii de parchet care anchetează faptele penale ale militarilor din 8 judeţe.

coral