Primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea va aștepta termenul legal pentru decizia Curții de Apel referitor la contestația privind licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectarea metroului clujean.

Practic se epuizează procedura legală cu instanța. Cine va decide Curtea de Apel că trebuie să primească contractul acela îl va primi și după aceea nu vor mai exista alte modalități de contestare.

Așteptăm 45 de zile maxim, atât cât prevede legea pentru decizia Curții de Apel, după care vom încheia contractul cu câștigătorul. Sunt proceduri legale.

Având în vedere valoarea foarte mare a investiției, de aproape 10 milioane de euro, e firesc să fie o competiție și să își utilizeze toți participanții toate mijloacele și căile legale pentru a-și adjudeca contractul”, a precizat Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca a atacat în ultima zi din an la Curtea de Apel decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de a exclude câștigătorul licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectarea metroului clujean din această procedură.

Și asocierea Metrans- Systra -SWS Engineering Spa, câștigătoarea licitației, a pornit propria acțiune în instanță în acest caz.

Primăria a atribuit această licitație asocierii Metrans- Systra -SWS Engineering Spa la finalul lunii octombrie 2019 pentru 30,1 milioane lei.

Asocierea de pe locul II, Metroul SA – Padeco Company, a atacat decizia la CNSC, motivând că una dintre firmele din asociere a lucrat și la realizarea caietului de sarcini, dar și că a fost depunctată artificial, oferta sa fiind de circa 29 de milioane de lei, adică mai mică decât cea a câștigătorului.

CNSC a acceptat contestația și a decis în 19 decembrie 2019 să excludă din procedura de licitație câștigătorul anunțat de primărie.

coral