News Flash:

Primăria Cluj cheltuie peste 220 milioane de euro, bani europeni

15 Ianuarie 2019
1293 Vizualizari | 0 Comentarii
Cluj

Primăria Cluj-Napoca a obţinut sute de milioane de euro din fonduri europene, marea majoritate nerembursabile, pentru diverse proiecte de mobilitate, urbanism şi sisteme de management performante. 

Municipalitatea clujeană a contractat, în anul 2018, circa 109 milioane de euro fonduri europene, sumă care acoperă 14 proiecte implementate deja la nivelul municipiului. Alte 25 de proiecte, în valoare de 107 milioane de euro, se află în faza de evaluare sau în implementare.

"În anul 2018 am pierdut 28 de milioane de euro. Din nefericire, și în anul 2019 se pare că vom pierde tot aproximativ 28 de milioane de euro, pentru că aşa a înțeles acest guvern că trebuie să procedeze, adică să dea mai multe responsabilități autorităților publice locale, dar în acelși timp să ia din partea de finanțare. Am încercat să suplinim aceste pierderi din fonduri europene. Avem un număr de 14 proiecte, care au contracte semnate de finanțare, în valoare de 109 milioane de euro", a declarat Dan Tarcea, viceprimarul Clujului, la un post local de radio.

Printre proiectele care au deja semnate contracte de finanțare se numără:

  • Înnoirea flotei de transport în comun prin achiziționarea de:

          - tramvaie: 3 proiecte a câte 8 bucăți, în total 24 de tramvaie
          - troleibuze: 2 proiecte, în total 50 de troleibuze
          - autobuze electrice: 30 de bucăți

  • Modernizarea Pieței Unirii
  • Creșterea eficienței energetice a Spitalului Clinic Municipal
  • Revitalizarea Turnului Pompierilor
  • Sisteme de management performante pentru Primăria Cluj-Napoca.

De asemenea, un număr de 25 de proiecte prntru care se doreşte finanţare europeană sunt în faza de evaluare sau în implementare. Valoarea toatală se ridică la suma de 107 milioane de euro.

Totodată, până în primăvara acestui an, municipalitatea clujeană va mai depune încă 2 proiecte spre finanţare europeană, vorbim despre 10 milioane de euro pentru modernizarea străzilor Mihail Kogălniceanu - Universității și modernizarea depoului de tramvaie al Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. 

Valoarea totală a proiectelor cu finanaţare europeană pentru municipiul Cluj-Napoca se ridică la 227 de milioane de euro, dintre care 202 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

primaria cluj cluj fonduri europene proiecte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0848 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028467 (s)