Primăria a refuzat majorarea tarifelor la taximetrie în Cluj-Napoca. Companiile din oraș cereau, ca de la 1 august, exact când începe festivalul Untold, prețurile să fie majorate la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte.

Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania a solicitat majorarea tarifelor de transport în regim de taxi justificând că “tarifele practicate de transportatorii autorizați de UAT Cluj-Napoca nu au suferit modificări în ultimii 6 ani”.

“Asociația a solicitat în cursul anului 2018 ajustarea tarifelor, conform legii, cu IPC (indicele prețurilor de consum), rezultatul fiind un tarif maximal de 2,75 lei/km tarif de zi și 3,20lei/km pe timp de noapte. Având în vedere realitățiile economice, creșterea cheltuielilor care compun tariful de transport, predictibilitatea economică din domeniu, necesitatea investițiilor majore în parcul auto, creșterea calității serviciului de taximetrie din Cluj-Napoca, am solicitat Administrației majorarea tarifelor de transport. Acestea sunt rezultatul unui memoriu tehnico-economic depus la serviciul responsabil din cadrul Primăriei, memoriu care conține toate justificările cerute de legile si normativele în vigoare  necesare aprobării modificărilor tarifare. Tariful maximal rezultat, respectiv 3,75/km tarif de zi și 4,50lei/km este un tarif cu caracter general, nefiind obligatoriu pentru transportatorii autorizați, fiecare dispecer autorizat ajustand tarifele practicate conform solicitărilor venite de la transportatorii arondați”, susţin taximetriştii.

Taixmetriştii spun că Primăria a refuzat solicitarea Asociației de majorare a tarifelor “fără nicio explicație”.

„Asociația va solicita Administrației respectarea Legii, a Regulamentului Cadru, și a tuturor obligațiilor ce revin ambelor părți  legate de serviciul de transport în regim de taxi”, mai susţin taximetriştii.

Conform datelor oficiale, în acest moment pe raza municipiului Cluj-Napoca își desfășoară activitate  2.469 de taximetriști.

coral