Primăria Cluj-Napoca se pregătește să implementeze încă un proiect câștigător în cadrul pocesului de Bugetare participativă, și anume "parcări sigure pentru biciclete".

Proiectul prevede realizarea de locuri de parcare destinate bicicletelor în parking-urile de cartier al municipalității. Pentru implementarea proiectului este nevoie de modificarea regulamentului de exploatare a parkingurilor din cartierele municipiului Cluj-Napoca printr-o hotărâre de Consiliu Local.

"Pentru realizarea parcărilor pentru biciclete în fiecare parking vizat se propune transformarea a cel puțin două parcări pentru autoturisme, în parcare tip rastel cu aproximativ 40 de locuri de parcare pentru biciclete. Rastelul va fi închis și prevăzut cu un sistem de acces pe bază de cartelă, care va fi primită odată cu emiterea abonamentului de parcare", arată municipalitatea. 

Etapa consultării publice are loc în perioada 23 iulie – 5 august 2019. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Ce prevede noul regulament 

  • abonament anual pentru persoanele care au reședința în apropiere (cartier)
  • maxim 4 locuri/ unitate locativă 
  • tarif de parcare 50 lei/an
  • subînchirierea interzisă.

Regulamentul poate fi consultat AICI

coral