În perioada 1-4 septembrie, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM), va distribui măști de protecție facială în mod gratuit.

Măștile de protecție vor fi împărțite pentru persoanele defavorizate prevăzute de OUG nr. 78/2020 următoarelor categorii de persoane beneficiare:

– persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
– persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
– pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 de lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;
– persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Locaţiile şi programul de ridicare a măştilor de protecție

Pentru beneficiarii de ajutor social și de alocație pentru susținerea familiei, măștile de protecție se ridică de la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus fn.

Pentru beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari (în cuantum de 704 de lei) și pentru persoanele cu handicap (care au venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006), măștile de protecție se ridică, în funcție de adresa de domiciliu, de la Cluburile de pensionari din cartiere:

– Clubul pensionarilor Horea – str. Horea nr. 108;
– Clubul pensionarilor Grigorescu – str. Eremia Grigorescu nr. 134;
– Clubul pensionarilor Cinema Mărăști – str. Aurel Vlaicu nr. 3A;
– Clubul pensionarilor Mănăștur – str. Arinilor nr. 11;
– Clubul pensionarilor Someșeni – str. Traian Vuia nr. 41;
– Clubul pensionarilor Zorilor – str. Louis Pasteur nr. 77;
– sediul DASM – str. Venus fn – Cartierul Gheorgheni.

Fiecare persoană eligibilă primește o cutie cu 50 de măști

Distribuția se va face între orele 08:30 – 15:30, iar fiecare persoană eligibilă va primi o cutie conținând 50 de măşti de protecţie, potrivit Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Pentru o bună desfăşurare a activităţii de distribuire,beneficiarii sunt rugați să respecte măsurile de protecţie și distanțare, să se prezinte conform programului anunţat şi să aibă asupra lor cartea/buletinul de identitate în original.

„Pentru pensionari şi persoanele cu handicap, facem precizarea că măștile pot fi ridicate și de către aparţinătorii acestora, cu condiția prezentării cărților/buletinelor de identitate în original, atât a aparținătorului, cât și a beneficiarului”, se arată în informarea municipalității. coral