Decizia a fost luată la solicitarea Centrului bugetat de creșe din Cluj-Napoca, după consultări cu părinții și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, potrivit primarului Emil Boc.

Măsura va fi în vigoare până în data de 22 martie, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de modul în care va evolua situația epidemiologică. Aceasta afectează 1.200 de copii din cele 16 unități din subordinea municipalității

„În această perioadă de timp se vor lua măsuri de igienizare și dezinfectare a tuturor spațiilor, la fel cum se procedează în cazul școlilor, încă din 11 martie”, a spus primarul Emil Boc, care a precizat că aceste unități de îngrijire nu fac parte din sistemul preșcolar.

Și activitatea cluburilor de pensionari din Cluj-Napoca va fi suspendată până la sfârșitul lunii.

Primăria a mai decis ca în perioada 13 – 31 martie să fie dezinfectate zilnic parcurile de joacă.

De asemenea, la nivelul companiei de transport, se asigură zilnic igienizarea autovehiculelor, a validatoarelor din stații și a automatelor de bilete.

Taximetriștii sunt și ei obligați să dezinfecteze după fiecare cursă ușile și clanțele mașinilor. În plus, autoritățile identifică persoanele de peste 65 de ani cărora să le ducă alimente sau medicamente.

Primarul Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să folosească, în perioada următoare, operațiunile online pentru rezolvarea problemelor administrative, astfel încât să nu fie necesară prezența la ghișee.

coral