News Flash:

Primăria Cluj-Napoca nu mai primește cereri de căsătorie. Măsura este valabilă pe întreaga perioadă de a stării de urgență

3 Aprilie 2020
2696 Vizualizari | 0 Comentarii
Casatorii parcul Central

Primăria Cluj-Napoca anunță faptul că, în conformitate cu circulara nr. 3220473/27.03.2020 emisă de Ministerul Afacerilor Interne, Direcția de Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, începând cu data de luni, 13 aprilie 2020, se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Cluj-Napoca. Măsura a fost luată în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului - Covid-19, pe întreaga perioadă de a stării de urgență.

În același timp. preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede posibilitatea încheierii căsătoriei şi în grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, cu aprobarea primarului.

Legea modifică şi completează alineatul (2) al articolului 24 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă şi a fost iniţiată de deputatul PNL Florin Roman.

"Căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului", prevede actul normativ.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cereri casatorie cluj valabil
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 22 queries | Mysql time :0.060702 (s)