News Flash:

Primăria clujeană a testat noua instalație ecologică de curățat inscripțiile tip graffiti

9 Ianuarie 2020
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
81610396 2745825845506223 8528443717021859840 o

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat o instalație mobilă de curățat graffiti. Aceasta este 100% ecologică și funcționează în sistem dual apă/abur sub presiune (sistem SteamPLUS brevetat) și care nu utilizează niciun fel de solvent, aditiv sau adaos în procesul de curățare. Noua instalație a fost testată pentru prima dată miercuri, 8 ianuarie 2020, fiind folosită pentru curățarea unui zid de inscripții tip graffiti, pe strada Potaissa din centrul orașului.

Este un aparat modern, unic probabil în România, care curăță graffiti, marcaje, indicatoare de circulație, urme de gumă de mestecat, pete de ulei de pe borduri și de pe trotuare. Cel mai important lucru este faptul că este un mijloc complet nepoluant, care nu folosește niciun fel de substanțe chimice.

S-a achiziționat acest echipament pentru a-i descuraja pe cei care utlizează tehnica de graffiti în spații neautorizate, atrâgând atenția că amenzile se vor aplica în continuare la nivelul maxim și, pe lângă faptul că vor suporta costurile pentru refacerea clădirilor afectate, vor suporta și rigorile legii. Oferim, pentru cei care sunt amatori de graffiti două soluții: prima este în cadrul proiectului de Bugetare participativă – Artă în curtea școlii.

De asemenea, primăria va oferi în continuare și alte zone din oraș celor care doresc să își exerseze partea acesata creativă. Noi vom aplica foarte dur toate măsurile legale în cazul celor care vor continua să deseneze pe clădiri, deoarece afectează dimensiunea estetică a orașului. Acest echipament va putea fi folosit și de proprietari privați care vor dori să-și curețe clădirile. Prețurile vor fi stabilite de către Comisia de prețuri.

Valoarea acestei instalații este de 244.800 lei fără TVA. Aceasta a fost furnizată de către SC ALLEMANIA EUROTECH SRL Cluj-Napoca.

Termen de garanție: – 24 de luni de la punerea în funcțiune, 10 ani pentru capul hidraulic de la pompa de înaltă presiune.

Service: în garanție gratuit, postgaranție pe bază de comandă-contract, cu asigurare piese de schimb pe o perioadă de minim 10 ani.

Echipamentul poate fi utilizat în special pentru:
- înlăturarea desenelor tip graffiti (care sunt încadrate la vandalism) și a straturilor de vopsea de pe fațada clădirilor - fără a utiliza alte substanțe chimice și fără distrugerea suprafețelor;
- curățarea fațadelor, monumentelor istorice (statui, opere de artă din metal, lemn etc), ziduri, pavaje - fără a utiliza alte substanțe chimice și fără distrugerea suprafețelor;

De asemenea, echipamentul poate fi utilizat pentru:
- îndepărtarea urmelor de gumă de mestecat de pe pavaje și pardoseli;
- îndepărtarea petelor de ulei, rășini, straturi adezive, marcaje rutiere de pe domeniul public, fără utilizarea solvenților chimici sau a altor procedee mecanice
distructive;
- dezinfecția prin procedeu termic a pereților, zidurilor, instalațiilor și echipamentelor industriale, fără utilizarea solvenților chimici;
- eliminarea mirosurilor din: puncte de colectare a deșeurilor menajere, containere de gunoi menajer, parking-uri, locuri de plimbare pentru câini;
- curățarea gurilor de colectare și canalizărilor cu diametrul până la 200 m.

Sistemul dual funcționează astfel:
a. cu apă caldă, de înaltă presiune
b. cu abur, de înaltă presiune, prin șoc termomecanic (sistem SteamPLUS brevetat)

Instalația este construită pe un cadru de bază și este montată pe un șasiu tractabil, din oțel, galvanizat, echipat pentru circulație pe drumurile publice.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

81905865_2745755098846631_1569188901711511552_o
achizitie instalatie ecologic curatare graffiti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1090 (s) | 22 queries | Mysql time :0.047125 (s)