Consilierii Cluj-Napoca au votat, în ședință extraordinară, cumpărarea clădirii BCR de pe strada George Barițiu. Astfel, administrația locală clujeană va plăti 5,8 milioane de euro grupului austriac Erste Bank. Astăzi, în cadrul ședinței au fost exprimate 20 de voturi pentru (n.red. 19 fiind minimul necesar), 5 abțineri și 1 vot împotrivă. 

Terenul pe care este construită banca are aproximativ 1.700 de metri pătraţi și aparţine Primăriei Cluj-Napoca, însă a fost concesionat către BCR. Contractul, care a fost încheiat în 1993 de administrația Funar, prevede că în 2093, terenul şi toate construcţiile de pe acesta ar reveni Primăriei.

Pentru a primi acest teren, BCR a promis că va construi un parking peste râul Someșul Mic. Chiar dacă această clauză este stipulată în contractul de concesiune, după terminarea clădirii reprezentanții primăriei au dat toate acordurile necesare intrării în legalitate a imobilului și au semnat darea în folosință a construcției.

Acest lucru s-a întâmplat în situația în care parkingul a rămas doar la stadiul de promisiune. S-ar putea spune că atunci era vorba despre o administrație condusă de Gheorghe Funar, un fost primar obsedat de roșu, galben și albastru. Cu toate acestea, administrația Boc a șters din acte obligația ca BCR să construiască parkingul.

coral