Pentru că durduliilor de la Poliția Locală a Municipiului Cluj Napoca le este tot mai greu să se rostogolească pe străzi, administrația locală a cumpărat două jeepuri 4×4. Și cine altcineva putea să le vândă mai bine decât unul dintre milionarii Clujului, omul de afaceri Ovidiu Turcu, patronul SERVICE AUTOMOBILE TURDA SA.

Astfel că, în data de 25 iulie Primăria Cluj Napoca a semnat cu firma menționată anterior un contract în valoare de 259.664 lei, fără TVA, pentru ”furnizarea a 2 autoturisme de interventie de teren cu tractiune 4×4 necesare Directiei Generale Politia Locala a Municipiului Cluj-Napoca”, arată contractul achiziției publice.

La licitație firma lui Turcu a fost singura societate care a depus o ofertă, contractul fiind semnat semnat pentru exact valoarea estimată inițial de autoritatea locală.

Anterior acestei achiziții, primăria Cluj Napoca a cumpărat mai multe mașini electrice, pentru polițiștii locali, de la una dintre firmele lui Ovidiu Turcu.

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat achiziţionarea a trei autoturisme pur electrice noi prin programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019, acestea urmând să înlocuiască trei maşini cu o vechime de peste 15 ani care au fost casate. Cele trei maşini electrice vor fi folosite de serviciul rutier al Poliţiei Locale a Primăriei Cluj-Napoca. Vom amenaja şi un punct de încărcare pentru aceste maşini, fie în parking-ul de lângă sediul Primăriei, fie la Primăria veche. Primăria Cluj-Napoca este, din câte ştiu, prima din ţară care va avea în dotare maşini electrice, nepoluante”, a declarat Marcel Bonţidean, șeful poliției locale clujene, conform Gazeta de Cluj.

Administrația Boc a făcut achiziții de peste un milion de lei de la firma lui Turcu. A cumpărat 5 mașini electrice și 2 dubițe la un preț extrem de profitabil, nu pentru primărie, ci pentru milionar.

Anul trecut, omul de afaceri clujean Ovidiu Turcu a obținut de la Primăria Cluj Napoca o autorizație de construcție pentru un bloc cu 9 etaje. Imobilul se va construi pe strada Calea Dorobanților, în locul garajelor și reprezentanței Dacia Service, afacere controlată de milionarul clujean. Nu este primul proiect imobiliar de anvergură. În locul fabricii Mucart, el construiește un alt proiect imobiliare. Omul de afaceri a cumpărat de la Vasile Dîncu Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, unul dintre vehiculele de imagine ale PSD-ului. Tranzacția a fost făcută înainte ca Dîncu să fie vicepremier în guvernul Cioloș.

coral