În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la informațiile eronate apărute în articolul publicat de site-ul Politică și Putere cu titlul “Premii discriminatorii acordate de Primăria Turda. Cu cât ești mai neperformant, cu atâta iei un premiu mai mare”, ținând cont de prevederile legale, Municipiul Turda transmite următorul Drept la replică:

Ca prim aspect, vă informăm că pentru mențiunea de la concursurile naționale a fost stabilită suma de 1.000 de lei deoarece este vorba despre o echipă. Aceeași echipă a obținut locul I la concursul județean astfel, suma de 1.000 de lei a fost stabilită obiectiv, ținând cont de performanțele obținute.

Publicația dumneavoastră “independentă care și-a propus să monitorizeze politica și administrația publică locală” ar trebui să respecte regulile de bază ale jurnalismului: acuratețea, obiectivismul și consultarea celor implicați în subiect.

Denigrarea unui astfel de eveniment care este menit să promoveze elevii și sportivii cu rezultate deosebite demonstrează reaua-credință a publicatiei prin propagarea unor informații eronate.

Faptul că faceți următoarea afirmație “În plus, cu cât ești mai nepeformant, cu atâta mai bine ești premiat.” denotă faptul că nu sunteți la curent cu performanțele din orașul nostru. Nu puteți minimaliza eforturile depuse de elevi, sportivi sau profesori doar pentru a vă putea duce vendeta personală împotriva actualei administrații condusă de primarul Cristian Octavian Matei.

 

În încheiere, vă aducem la cunoștință faptul că acest eveniment a fost organizat la inițiativa domnului primar, din dorința de a sprijini și promova atât elevii turdeni, cât și sportivii locali, campioni mondiali, naționali, vicecampioni sau care sunt la început de drum.

Pe viitor sperăm ca publicația dumneavoastră să fie promotoare a excelenței în jurnalism, dând dovadă de obiectivism prin respectarea valorilor jurrnalismului.

coral