Laura Codruta Kovesi a declarat, miercuri, dupa ce a obtinut cel mai mare numar de voturi in Comisia LIBE dintre candidatii pentru functia de procuror-sef al Parchetului European, ca se bucura foarte mult de rezultat, multumindu-le tuturor celor care au sustinut-o, noteaza g4media.ro.

Membrii Comisiei LIBE (libertati civile, justitie si afaceri interne) din cadrul Parlamentului European au votat, miercuri, candidatii pentru functia de procuror-sef al Parchetului European. Laura Codruta Kovesi a obtinut cel mai mare numar de voturi, 26, fiind urmata de candidatul francez, Jean-Francois Bohnert.

Dupa vot, Kovesi a ajuns pe aeroportul din Bruxelles, acolo unde va lua avionul spre Romania. Intrebata de reporterul G4Media.ro cum comenteaza rezultatul obtinut, fosta sefa DNA a declarat ca este foarte bucuroasa.

Fostul procuror-sef al DNA a fost audiata, marti, in Comisia LIBE din Parlamentul European (PE) pentru functia de procuror-sef al Parchetului European. In timpul audierii, care a durat aproximativ 70 de minute, Kovesi si-a prezentat activitatea de procuror si a raspuns intrebarilor membrilor comisiei.

Procurorul-sef european va conduce Parchetul European (EPPO) care se asteapta sa fie operational pana la sfarsitul anului 2020. Procurorul-sef va fi numit de comun acord de catre Parlamentul European si Consiliu.

coral