Premierul Florin Cîţu a declarat că protestul din weekend a fost unul „cinic”: „Ceilalţi români cheltuie mai mulţi bani pentru că unii sunt iresponsabili şi ajung în spital”.

„Obiectivul respectiv (de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie – n.r.) era legat de numărul de doze pe care puteam să îl avem pentru a vaccina persoanele. Implicit spuneam că vom avea în România dozele respectivele. Ne uităm acum şi m-am uitat şi la protestul de ieri (sâmbătă – n.r.), protest cinic, în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate şi vedem că avem multe explicaţii.

Unul dintre ele este că avem un partid în România şi avem o mişcare susţinută şi de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj antivaccinare”, spune Florin Cîţu, întrebat de ce obiectivul pe care l-a anunţat în primăvară nu a fost atins”, a declarat Florin Cîţu.

El spune că mesajul anti-vacciniştilor este preluat de anumite televiziuni „şi dus mai departe”. „E un mesaj cu care trebuie să ne luptăm. Campania noastră a fost preluată la televiziuni, dar nu cred că a fost prezentată la fel de mult”, spune Cîţu.

Premierul mai spune că este folosită şi în ţări europene metoda potrivit căreia restricţiile vizează mai mult persoanele nevaccinate. „Iresponsabilitatea unor oameni pică pe umerii celorlalţi români. Ceilalţi români cheltuie mai mulţi bani pentru că unii sunt iresponsabili şi ajung în spital. Vom aloca resursele necesare pentru ca toţi cei care, din păcate, vor avea nevoie îngrijiri medicale să beneficieze de condiţii cât mai bune. Sunt din ce în ce mai mui oameni care sunt vaccinaţi, care respectă regulile se uită la ceilalţi şi spun de ce să plătească ei”, adaugă Cîţu.

El le cere liderilor politici să se dezică de campaniile anti-vaccinare. Florin Cîţu a primit a treia doză de vaccin (booster) împotriva Covid-19, duminică, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

coral