Ionel Michiu, edilul comunei Stănești din Vâlcea, a murit vineri la vârsta de 61 de ani după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Acesta era internat la un spital de boli pulmonare din județul Vâlcea deoarece avea o formă severă a infecției.

Potrivit DSP, Ionel Michiu fusese testat pozitiv în urmă cu aproximativ două săptămâni și nu era vaccinat.

„Bărbatul în vârstă de 61 de ani s-a prezentat pe data de 3 octombrie în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde i s-a făcut un test rapid, care a fost pozitiv, şi a primit reţetă pentru tratament la domiciliul.

În data de 9 octombrie, bărbatul a revenit la UPU şi, pentru că avea afectare pulmonară, a rămas sub supravegherea medicilor de aici până pe data de 13 octombrie, când a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Mihăeşti, pe sursă de oxigen.

Din păcate, pe data de 15 octombrie a fost declarat decedat.

Avea comorbidităţi – hipertensiune arterială şi diabet zaharat de tip II”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vâlcea, Amelia Piţiga.

Edilul a fost la conducere patru mandate

Ionel Michiu a condus comuna Stănești timp de 13 ani, fiind la al patrulea mandat de primar, din partea PNL.

„Cu profundă tristețe, am aflat de trecerea la cele veșnice a primarului Ionel Michiu. Ne exprimăm regretul față de plecarea dintre noi a celui care a condus, vreme de 13 ani, comuna vâlceană Stănești. Sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

coral