News Flash:

Primaria a renuntat la construirea parkingului pe Kogalniceanu

6 Februarie 2013
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Boc
Strada Mihail Kogalniceanu va deveni pietonala, nu va mai fi construit un parking, asa cum si-au dorit autoritatile locale initial, iar cladirile vor fi refatadizate. Pana la sfarsitul acestui an, vom afla cum va fi reamenajata strada Mihail Kogalniceanu, in acest sens fi ind organizat un concurs de solutii.

Inainte de realizarea concursului de solutii pentru reamenajarea strazii Kogalniceanu vor avea loc dezbateri publice, iar un astfel de eveniment a avut loc ieri. Concluziile conturate in urma dezbaterii publice de ieri arata ca locuitorii din zona, dar si restul cetatenilor din municipiu isi doresc ca strada sa devina pietonala. In schimb, societatea civila refuza categoric realizarea unui parking pe strada Kogalniceanu.

Cel mai potrivit loc pentru parking, strada Avram Iancu


Primarul Emil Boc
a declarat ca se va tine cont de propunerile cetatenilor, iar in privinta locatiei pentru un parking, considera ca cea mai buna locatie este pe strada Avram Iancu. „In urma dezbaterilor publice de pana acum s-au conturat urmatoarele concluzii in unanimitate: necesitatea ca pe termen mediu strada Kogalniceanu sa devina pietonala si redata spatiului public pentru alte manifestari si realizarea unui parking in apropierea strazii Kogalniceanu. Cea mai apropiata locatie se contureaza a fi cea din strada Avram Iancu, din partea dreapta, la intrarea in cimitir unde trebuie sa clarificam regimul proprietatii”, a afirmat Boc.

Vor fi refatadizate cladirile de pe Kogalniceanu

O alta propunere venita din partea participantilor la dezbatere face referire la refatadizarea imobilelor, iar conducerea Primariei a asigurat ca vor fi sprijiniti financiar, printr-un imprumut pe 5-8 ani, proprietarii care nu isi permit sa faca lucrarile din fonduri proprii. „Vom pune in valoare obiectivele importante pe care le avem pe strada Kogalniceanu: Universitatea Babes-Bolyai, Scoala Ardeleana, biserica reformata, statuia Sfantului Gheorghe, readucerea statuii Fecioarei Maria in zona, bustul lui Emil Racovita si punerea in valoarea a institutiilor de pe strada prin refatadizarea cladirilor si in acelasi timp asigurarea un spatiu pietonal generos care sa poata fi folosit de toti clujenii”, a spus primarul.

Cum vad arhitectii reamenajarea strazii

Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor este de parere ca strada Kogalniceanu ar putea deveni obiectul unei promenade de 10 minute, zona fi ind incarcata de potential turistic. „Sa ne gandim ca intre Piata Unirii, kilometrul zero al Clujului si zona de Est si Sud – Vest, aceasta strada poate sa faca obiectul unei promenade de circa 10 minute pana in zona zidului Cetatii, Bastionul Croitorilor si cu intoarcere pe zona Operei si pietei Avram Iancu. E vorba de legarea spatiilor intre ele”, a explicat Tiganas.

Solutiile pentru amenajare, pana la sfarsitul anului

Emil Boc a subliniat ca in urma acestor dezbateri publice va fi organizat un concurs de solutii care va integra aceste propuneri din dezbaterile publice. Rezultatul concursului de solutii va fi implementat de Consiliul Local in partea a doua parte a acestui an si anul viitor. La randul sau, Serban Tiganas a mentionat ca „sunt sanse foarte bune ca pana la sfarsitul anului sa vedem care sunt solutiile interesante care pot sa apara in urma unui astfel de concurs”.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pietonala strada kogalniceanu universitatea babes-bolyai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030298 (s)