News Flash:

Primăria Cluj plătește 6 milioane de lei la CTP ca să nu crească prețul biletelor de autobuz

8 Iulie 2021
698 Vizualizari | 0 Comentarii
pret bilete ctp cluj

Primarul Emil Boc a declarat joi că la Cluj-Napoca nu se măresc prețurile biletelor de autobuz, așa cum se întâmplă în alte localități din județ. Pentru acest lucru, se plătește o subvenție la Compania de Transport Public, spune edilul.

„Clujul nu a mărit prețul biletelor de autobuz, a plătit Primăria. 6 milioane de lei, atâta plătește Primăria din bugetul Consiliului Local, ca să nu se mărească prețul la bilete”, a spus edilul, joi, la un post de radio.

În ceea ce privește majorarea prețurilor la bilete în alte localități din județ, Boc a transmis: „Primarii respectivi să își gestioneze bugetul astfel încât să nu mărească prețul la bilete. Clujul nu a majorat prețul și am spus foarte clar că nu o vom face. Celelalte primării au spus «mărim prețul, că nu vrem să punem 100.000 de lei»”. 

Pentru a efectua plățile compensatorii care să acopere pierderile suferite de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca în pandemie, cei din cadrul primăriilor s-au văzut nevoiți luna trecută să aleagă între a recurge la scumpirea tichetelor de autobuz ori a plăti o subvenție companiei. 

Astfel, cu excepția municipiului Cluj-Napoca și a comunei Florești, toate celelalte UAT-uri membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj au optat pentru majorarea biletelor/abonamentelor și/sau reducerea numărului de mijloace de transport.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

primaria cluj ctp bilet autobuz
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0837 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028319 (s)