Primarul Emil Boc a vorbit despre prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj, după ce mai multe persoane s-au plâns de sumele mari pe care trebuie să le plătească. Acesta a arătat că prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj sunt la fel ca cele din Sibiu, București sau de la alte târguri din țară.

„Eu am văzut niște analize în presă care arată că prețurile de la Cluj sunt exact ca prețurile de la Sibiu, de la București, de la alte târguri de Crăciun. Dacă au greșit ei greșesc și eu, pentru că în toate aceste locuri spațiul acesta public trebuie scos la concesiune.

Este o taxă minimă prevăzută de Consiliul Local pentru ocuparea domeniului public și când scoți la concesiune bineînțeles că vine cineva și oferă un ban pe metru pătrat, care e minimul prevăzut de lege. De acolo încolo, noi nu avem altă treabă. Deci nu avem legături cu prețul de piață”, a explicat Emil Boc, conform Monitorul de Cluj.

Totodată, primarul mai susține că „raportul dintre cerere și ofertă este cel care se regăsește în teren”, la târg:

„Pe de altă parte noi am acceptat și ne-am implicat să organizăm și alte târguri descentralizare, cum este în Iris. Facem un târg acolo. Și acolo lângă Polivalentă am aprobat să se organizeze. Să se descentralizeze, să fie competiție.

Pentru că, până la urmă, în economia de piață doar competiția este cea care stabilește prețul corect. Dar noi nu putem fixa prețul nici la Sibiu, nici la București, nici la Cluj, ca de altfel nicăieri în Europa nu putem fixa prețurile care se desfășoară pe piață. Raportul dintre cerere și ofertă este acela care se regăsește în teren”, a mai spus Emil Boc.

coral